Görüş Bildir
Haberler
'Aşkımız Keçiören Metrosu Gibi Olsun, Hiç Bitmesin Diyen Gençler Başka Slogan Bulsun'

'Aşkımız Keçiören Metrosu Gibi Olsun, Hiç Bitmesin Diyen Gençler Başka Slogan Bulsun'

ATKN
31.08.2016 - 12:07

Ankara'da 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattında test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 'Geçenlerde gazetede bir haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler, başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Keçiören'de halka hitap etti, 12 yıldır yapımı devan eden Keçiören Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, şöyle konuştu:

'Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. yıktı. Ben o zaman bakandım. Cumhurbaşkanımız dedi ki bu metroları bir an önce bitirelim Ankaralıları rahatlatalım. Önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıken'i açtık. Şimdi de Keçiören-AKM hattını açacağız. Sene sonunda tamamlanacak İnşallah. Size Yıldırım sözü. (Keçiören Metrosu) Şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezinden de Kızılay Meydanına kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz.'

Başbakan Yıldırım ayrıca, Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna 'Şehitler İstasyonu' adını verdiklerini belirterek, 'Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz' dedi.

'Gençler artık başka slogan bulsun'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım, gazetede gördüğü bir haberi hatırlatarak, 'Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. Diyor ki, 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler, başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin' ifadelerini kullandı.

2004'te başlanmıştı

2004'te başlanmıştı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004'te başlanan Keçiören Metrosu, 7 Mayıs 2011'de ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti. 

Binali Yıldırım, Başbakanlık görevini devraldıktan sonra inşaatının uzun sürmesine göndermede bulunularak, gençler arasında 'Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin' ifadeleriyle mizah konusu olan metroya ilişkin, 'Üzgünüm, bu arzuyu yerine getiremeyeceğiz. Bu sene sonu inşallah Ulaştırma Bakanımız ve ekibi Keçiören Metrosu'nu da açmış olacak.' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

AKM ile Keçiören arasındaki Keçiören Metrosu hattının, araçlar dahil toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira.

Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Metronun, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indireceği ifade ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
51
25
15
10
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

arkadaş benim anlamadığım zaten yapması gereken işi yaptı diye övünen belediyeler ve yöneticilerin kafaları, ulan oraya geldiysen zaten işin bu insanlara hiz... Devamını Gör

Ali Aslan

Yapmama seçeneği de var ama.Avrupalının 1800lerde yaptıkları şeyleri daha yeni görüyoruz.Bu adamlar olmasa belki 100 sene sonra göreceğiz.

Kayzer Soze

Sabah eşime "aşkımız Keçiören metrosu gibi hiç bitmesin" diye mesaj atmıştım öğlen "Keçiören metrosu açılıyormuş işte senin sevgin bu kadar" diye eşim cevap ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Wikipedia sitesinde; Keçiören Metrosu için; "Kızılay ↔ Gazino güzergahında yer alan metro hattının yapım çalışmalarına 15 Temmuz 2003 tarihinde başlandı. Ank... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Neyse, milletimize hayırlı uğurlu olsun!