Görüş Bildir
Haberler
'Askerlerimiz Yanlışlıkla Ukrayna'ya Geçmiş'

'Askerlerimiz Yanlışlıkla Ukrayna'ya Geçmiş'

TC Ali Okur
26.08.2014 - 21:39 Son Güncelleme: 26.08.2014 - 21:48

'Askerlerimiz Yanlışlıkla Ukrayna'ya Geçmiş'

Rusya, Ukrayna'nın doğusunda yakalanan bir grup Rus askerinin 'yanlışlıkla Ukrayna sınırını geçtiklerini' söyledi. Ukrayna ise askerlerin 'özel bir görevde' olduklarını söylüyor.

NAMAZ VAKİTLERİ ADANA ADIYAMAN AFYON AĞRI AMASYA ANKARA ANTALYA ARTVİN AYDIN BALIKESİR BİLECİK BİNGÖL BİTLİS BOLU BURDUR BURSA ÇANAKKALE ÇANKIRI ÇORUM DENİZLİ DİYARBAKIR EDİRNE ELAZIĞ ERZİNCAN ERZURUM ESKİŞEHİR GAZİANTEP GİRESUN GÜMÜŞHANE HAKKARİ ISPARTA MERSİN İSTANBUL İZMİR KARS KASTAMONU KAYSERİ KIRKLARELİ KIRŞEHİR İZMİT KONYA KÜTAHYA MALATYA MANİSA KAHRAMANMARAŞ MARDİN MUĞLA MUŞ NEVŞEHİR NİĞDE ORDU RİZE ADAPAZARI SAMSUN SİİRT SİNOP SİVAS TEKİRDAĞ TOKAT TRABZON TUNCELİ ŞANLIURFA UŞAK VAN YOZGAT ZONGULDAK AKSARAY BAYBURT KARAMAN KIRIKKALE BATMAN ŞIRNAK BARTIN ARDAHAN IĞDIR YALOVA KARABÜK KİLİS OSMANİYE DÜZCE

BUGÜN İÇİNDE EN ÇOK OKUNAN HABERLER

haberler

Ukrayna, yakalanan 10 paraşütçü askerin görüntülerini yayınlamıştı. Video kaydındaki askerlerden biri, 'Bu bizim savaşımız değil' derken görülüyordu.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, 'Askerler, gerçekten Rusya-Ukrayna sınırındaki devriye ekiplere katıldı, işaretlenmemiş bölgeden yanlışlıkla geçtiler. Bizim anladığımız kadarıyla, gözaltına alındıklarında Ukrayna silahlı güçlerine zorluk çıkarmamışlar' dedi.

Bakanlık yetkilisi, farklı zamanlarda 500 Ukraynalı askerin de sınırı geçtiğini belirtip 'Biz bunu açıklamadık. Ukrayna'daki güvenli bölgelere geri dönmek isteyenleri geri gönderdik' diye ekledi.

Ukrayna televizyonunun yayınladığı görüntülerdeki Rus askerleri, Rus ordusunun Svirsk 98. hava indirme tümenine bağlı 331'inci alaydan olduklarını söylüyor.

Görüntülerdeki askerlerden Çavuş Andrey Generalov, 'Adamlarımızı göndermeye bir son verin. Neden? Bu bizim savaşımız değil. Eğer biz burada olmasaydın, bunların hiçbiri yaşanmayacaktı' diyor.

Rusya'nın Kostroma kentinden olduğunu söyleyen İvan Milçakov adlı diğer asker de 'Sınırı nereden geçtiğimiz igörmedim. Bize sadece üç boyunca 70 km yürüyeceğimiz söylediler. Burada herşey farklı, bize televizyonda gösterdikleri gibi değil. Ölmeye giden askerler gibi geldik' diyor.

Kiev ise, yakalanan Rus askerlerinin 'özel görevde olduklarını' söylüyor.

Reuters haber ajansına göre Ukrayna ordusu sözcüsü Andriy Lysenko, 'Bu bir hata değildi, özel bir görev yürütüyorlardı' dedi.

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara destek verdiği iddialarını reddiyor.

Rusya'nın açıklaması, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Minsk'te yapacakları kilit öneme sahip görüşmenin öncesine denk geldi.

Zirveye Avrupa Birliği'nden de yetkililer katılacak.

Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında aylardır devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 2 bini geçti.

Avrupa Birliği ve ABD, ayrılıkçılara engel olmadığı gerekçesiyle Rusya'ya yaptırım uygulama kararı almıştı.

BBC'nin Minsk'ten bildiren muhabiri Oleg Boldyrev, Rusya ve Ukrayna'nın yaklaşımları arasında büyük fark olduğuna dikkat çekiyor ve 'Fakat Ukrayna'nın oradaki ayrılıkçılara karşı üstünlüğü var, Kiev onların tekrar gruplaşmalarını istemiyor' diyor.

Boldyrev, 'Rusya, Ukrayna'nın ayrılıkçılarla konuşması gerektiğini söylüyor fakat Ukrayna ayrılıkçıların kendi başlarına bir güç olmadıklarını, Rusya'nın düşmanlıklarının bir uzantısı olduklarını savunuyor. Dolayısyla da Rusya'nın ayrılıkçılarla konuşup silah bırakmaya ikna etmesini istiyor' yorumunu yapıyor.

Kaynak: http://konyahabersitesi.com/yeni/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0