Görüş Bildir
Haberler
'Askerleri Çekmemiz Söz Konusu Değil'

'Askerleri Çekmemiz Söz Konusu Değil'

Ulaş
10.12.2015 - 19:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat yönetimi ile gerginliğe neden olan Musul'daki Türk askerlerini geri çekmenin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, Rusya'nın konuyu BMGK'da gündeme getirmesiyle ilgili de, 'Rusya'nın BMGK’ya gitmesi ne adına, o ayrı bir sorundur. Rusya Federasyonu burada taraf değildir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak'ın Musul bölgesindeki Türk askeri varlığı ve son dönemde Bağdat yönetimiyle yaşanan krizle ilgili değerlendirme yaptı. Erdoğan, Türk askerinin bölgede muharip olarak değil eğitim amaçlı bulunduğunu hatırlattı. Askerlerin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

'Buraya Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir. Bu hareketten sonra da 2014’te merkezi yönetim Haydar Abadi’nin bizi ziyaretlerinde kendilerinin bizden eğitim noktalarında gerek asker gerek polis olarak talebi olmuştur. Askerlerimiz muharip olarak değil eğitimci olarak gitti. Gerek Başika’da gerek diğer kamp yerindeki yaptıkları iş eğitim. Bu askerlerimizin eğitimi verdikleri Peşmerge sayısına göre de bu sayı yükseltilir veya azaltılır. Geri çekmek gibi bir durum söz konusu değil. Bu ayın 21’inde de ABD ve Kuzey Irak ile 3’lü bir toplantı olacak. Kuzey Irak hatta Irak’ın genelindeki gelişmeleri değerlendireceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
16
2
1
1
1
0