Görüş Bildir
Haberler
Özkürkçü: ‘Askerin Duyarlılığı Avrupa'da Olsa Nobel Barış Ödülü Verilirdi’

Özkürkçü: ‘Askerin Duyarlılığı Avrupa'da Olsa Nobel Barış Ödülü Verilirdi’

ATKN
07.03.2016 - 11:22 Son Güncelleme: 07.03.2016 - 14:28

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarla ilgili Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e bilgi veren Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, 'Vatandaşın emniyeti ve güvenlik güçlerinin zayiatının asgari seviyede tutulması için operasyonlar dikkatle ve titizlikle planlanıyor, icra ediliyor. Operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı herhalde bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 18 Aralık’tan bu yana yürütülen operasyonlar sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, TSK'nın Jandarma ve polis özel harekat timleriyle ortak yürüttüğü “Bayrak-12” operasyonundaki son durum ile ilgili bilgi verdi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Özkürkçü, şunları söyledi:

'Vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon sürüyor.

'Örgüt halktan beklediğini bulamadı'

'Örgüt halktan beklediğini bulamadı'

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde ve her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla bölücü terör örgüt mensuplarının teslim olmaları yönündeki anonslara devam ediliyor. Yarın mahkemelerde karşımıza çıkarılır düşüncesiyle bunlar kayıt altına da alınıyor. Bazı yayın organlarında vatandaşların operasyon bölgesinden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler de yayımlanıyor.

Cizre’de de bu stratejiyi izleyen terörist örgüt, operasyonların hızını kendi lehlerine çevirmeyi başarmışlar; ama Güvenlik Kuvvetlerinin sivillere ve çocuklara yönelik gösterdiği hassasiyet daha sonra teröristlerin aleyhine dönüvermişti. Ne Cizre’de ne Silopi’de ne de şu anda Sur’da halktan beklediklerini bulamadılar. Halkımız teröriste sırtını döndü ve Güvenlik Kuvvetlerinin yanında yer aldı. Halkın, Sur’a yürümesi çağrıları da karşılık bulmadı.

Sur’da çocukları kalkan yapan teröristler o kadar köşeye sıkıştılar ki, kendi canlarının derdine düşüp, örgütü terk etmek isteyen teröristleri kontrol edemediler ve onların ellerinde bulundurdukları sivillerin de tahliyesine engel olamadılar. Son iki gün içinde tahliye olan 45 kişinin yarısından fazlası ilk değerlendirmelere göre terör örgütü mensubu. Yarısına yakını da sivil vatandaş ve çocuklardan oluşuyor.

'Operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı Nobel Barış Ödülü verilirdi'

'Operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı Nobel Barış Ödülü verilirdi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşın emniyeti ve güvenlik güçlerinin zayiatının asgari seviyede tutulması için operasyonlar dikkatle ve titizlikle planlanıyor, icra ediliyor. Sokak sokak, bina bina ve hatta oda oda bölge taranarak teröristlerden temizleniyor. Bundan sonraki bazı yerlerde yapılacak operasyonlarda da aynı prensiple hareket edilecek.

Operasyonlarda gösterdiğimiz duyarlılıkla da övünüyoruz. Bu operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı herhalde bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi.

'Masum vatandaşlarımız PKK teröristlerinin zulmümden kurtuluncaya kadar operasyonlar kararlılıkla sürdürülecek'

'Masum vatandaşlarımız PKK teröristlerinin zulmümden kurtuluncaya kadar operasyonlar kararlılıkla sürdürülecek'

PKK’nın ‘Sur’da çok iyi direniyoruz’ açıklaması tamamen palavradır. Onlar iyi direndiği için bizim sivil halka ve çocuklara karşı olan hassasiyetimiz, insani yaklaşımımız, eğitimlerimizde bu konuya özellikle dikkat edişimizdir ve en önemlisi de köklerimizden aldığımız ahlakın yansımasıdır.

Aslında bu özen gösterilmeyip, bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD’deki usuller uygulanıp, ‘Kurunun yanında yaş da yanar’ mantığı ile hareket edilmiş olsaydı, şu an Sur’da devam eden operasyonlar belki de bir ay içerisinde tamamen bitmiş olurdu. Ama bu yapılmadı ve gelecekte de yapılmayacak. Masum vatandaşlarımız PKK teröristlerinin zulmümden kurtuluncaya kadar operasyonlar kararlılıkla sürdürülecek.

'15 günde bitirebileceğimiz bir operasyon gerekirse 45 günde biter ama siviller zarar görmez düsturuyla hareket etmekten vazgeçmeyiz'

'15 günde bitirebileceğimiz bir operasyon gerekirse 45 günde biter ama siviller zarar görmez düsturuyla hareket etmekten vazgeçmeyiz'

Güvenlik kuvvetlerinin olmazsa olmazı ‘sivil halka zarar verilmemesidir.’ 15 günde bitirebileceğimiz bir operasyon gerekirse 45 günde biter ama siviller zarar görmez düsturuyla hareket etmekten vazgeçmeyiz.

Sur’da artık sona gelinmiştir. Çağrımıza cevap veren ve fırsat bularak bu cehennemden kaçanlar dışında orada kalanlar en kısa sürede etkisiz hale getirilecek. Orada yaşayan masum vatandaşlarımızın içindeki analar bizim anamız, babalar bizim babamız, kardeşler bizim kardeşimiz, çocuklar da çocuklarımızdır. Bu ilke bizim namusumuzdur.”

Saygı Öztürk, Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
46
33
7
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

''Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' demiş atalarımız. Gelir şimdi terörist seviciler.

Ahmetcan Oral

Bu konu da katılmamak elde değil. Ruslar gibi davransaydık çok daha az kayıp verip PKK' ya çok daha fazla zayiat verdirebilirdik. Ama ordu oldukça insancıl y... Devamını Gör

itsasin

polis adamın duvarına "türksen övün değilsen itaat et " yazıyor.hangi mantık bunu kabul eder?

Berk

Bunu yapan kaç kişi peki?