Görüş Bildir
Haberler
‘Aşk Üçgeni'ne RTÜK'ten Ceza

‘Aşk Üçgeni'ne RTÜK'ten Ceza

Onedio Medya
25.01.2014 - 02:08 Son Güncelleme: 25.01.2014 - 02:28

‘Aşk Üçgeni'ne Rtük'ten Ceza!

RTÜK futbolcu Caner Erkin’in eşi Asena Erkin’in şarkıcı Berkay’la yasak aşk yaşadığı ve kocasını aldattığı iddialarını haber yapan Star TV’ye “insan onurunu kırıcı, özel hayatın gizliliğini ihlal”den dolayı 650 bin lira ceza kesti.

ÖNDER YILMAZ Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), futbolcu Caner Erkin’in eşi Asena Erkin’in şarkıcı Berkay’la yasak aşk yaşadığı ve kocasını aldattığı iddialarına ceza kesti. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, Star TV’de 8 Aralık 2013’te yayınlanan ‘Süper Star Life’ adlı magazin programda Fenerbahçe futbol takımının oyuncusu Caner Erkin’in eşi olan Asena Erkin ve pop sanatçısı Berkay arasında olduğu iddia edilen evlilik dışı ilişkiye geniş biçimde yer verildiği kaydedildi. Raporda, şu ifadelere yer verildi:

Yanlış imaj

“Açıklama yapan kişiler sadece sesleriyle habere katılmakta, görüntü olarak da eski fotoğrafları ve evlilik dışı ilişki iddialarıyla ilgili fotoğraflar yayınlanmaktadır.

Dört defa tekrarlanan anonslarda haberin tarafları olan kişilerin yaptığı açıklamalara parçalanarak yer verilmesi, olaya ilişkin yanlış imajların oluşmasına neden olmaktadır. Üstelik bu yapılırken kişilerin kendi sesleriyle yaptığı iddiasıyla açıklamaları, kastettiklerinin tam aksini ima etmektedir. Diğer bir deyişle Esena Erkin ve Berkay’ın kendilerinin yasak aşk yaşamadıklarını ifade etmeye çalıştıkları açıklamaları parça parça yayımlandığında ilişkilerine dair bir açıklama yapacakları izlenimi yaratılmaktadır.”

Özel hayat

Konuya ilişkin Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin geçmişte verdiği kararlara da atıf yapılan raporda, “Ortaya atılan evlilik dışı ve eşi aldatma iddiasının ‘iddia edilmekte’ şeklinde takdim edilse dahi haberin aktarımındaki üslup ve kullanılan teknikler kişilerin onur ve haysiyetine saldırır hale gelmektedir” denildi.

Kaynak: http://magazin.milliyet.com.tr/-ask-u...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0