Görüş Bildir
Haberler
'Arda Olayı Hukuki Bir Konu'

'Arda Olayı Hukuki Bir Konu'

Enver K.
01.10.2015 - 19:16

İspanya Spor Yüksek Konseyi Başkanı Miguel Cardenal, 'Eğer Barcelona Kulübü, İspanyol yasalarının uygulanmasında bizden destek isterse, bu desteği vermekte hiçbir şüphe göstermeyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanyol hükümetine bağlı olan Spor Yüksek Konseyi'nin (CSD) Başkanı Miguel Cardenal, Barcelona Kulübü'nün Arda Turan'ı La Liga'ya kayıt ettirme girişimleriyle ilgili olarak 'Arda olayı hukuki bir konu. Detaylı bir şekilde üzerinde çalışmak lazım' dedi.

Cardenal, İspanyol basınına yaptığı değerlendirmede, Arda olayında, FIFA'nın Barcelona Kulübü'ne verdiği ceza ile İspanya'daki futbol yönetmenliği arasında hukuki bir sorun görüldüğünü belirtti.

Arda Turan ile ilgili kararı FIFA ve İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) vereceğini kaydeden Cardenal, 'FIFA'nın Barcelona Kulübü'ne verdiği cezada, RFEF veya CSD'nin bir bağı yoktur. O yüzden detayları bilmiyoruz. RFEF de FIFA tarafından koordine edilen bir yönetmenliğe sahiptir. Ancak İspanyol yasaları mevcut durumda Barcelona Kulübü'ne bir futbolcusunu kayıt ettirme hakkını vermektedir. Biz CSD olarak İspanyol yasalarını savunmakla yükümlüyüz. Eğer Barcelona Kulübü, İspanyol yasalarının uygulanmasında bizden destek isterse, bu desteği vermekte hiçbir şüphe göstermeyiz' ifadelerini kullandı. 

Barcelona Kulübü, Arda Turan'ı La Liga'ya kayıt ettirmemesi için kendisine tavsiyede bulunan FIFA'dan olumlu veya olumsuz somut bir yanıt vermesini isterken, bu yanıtın henüz gelmediği belirtiliyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın