Görüş Bildir
Haberler
'Anne Olunca Anlarsın' Diyerek Başınızı Yiyenlerin Annelikle İlgili Söylediği Göz Korkutan 19 Yalan

'Anne Olunca Anlarsın' Diyerek Başınızı Yiyenlerin Annelikle İlgili Söylediği Göz Korkutan 19 Yalan

Rinascita
24.01.2018 - 12:16

Anne olduğunuz zaman çevrenizdeki herkesin her konuda uzman kesildiğini görürsünüz. Lakin bunlardan bazıları gerçekten abartıdan ibarettir. Biz de annelikle ilgili göz korkutan saçma yalanları sizler için Buzzfeed'den derledik. Bizim bile okurken gözümüz korktu açıkçası :)

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kristatorres...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatınız biter. Artık öyle gezmeler falan hak getire. Kariyerinizin bitmesinden hiç bahsetmiyorum bile.

Merak etmeyin, hayatınız bitmiyor. Kariyerinize de bir şey olduğu yok. Ölmüyorsunuz yahu, alt tarafı çocuğunuz oldu! Elbette hayatınız farklı olacak. Ama hayalleriniz, amaçlarınız ve ara sıra da olsa dışarıda vakit geçirme şansınız illaki olacak. Yalnızca planlama konusunda daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. 🤗

2. Vajinanız eskisi gibi olmayacak.

Öncelikle vajina sizin. Dolayısıyla bu kimseyi ilgilendirmez. Ama toplumda var olan bu yaygın inanışın aksine vajina kasları öyle bir kere gevşeyince olduğu gibi kalmıyor. Elbette kendinize gereken özeni gösterip, zaman tanıdığınızda doğum sırasındaki gibi olmadığını göreceksiniz.

3. Aktif cinsel hayata elveda!

Elbette doğum sonrasında kadının duygusal durumunda değişiklikler, seks konusunda farklı istekler meydana gelebilir. Kolay değil, yeni bir can getiriyorsunuz dünyaya. Ama cinsel hayatınız bitmiyor. Bu tamamen sizin ve partnerinizin elinde.

4. Mükemmel olmak zorundasınız.

Çocuğunuzla ilgilenen, evin işlerine yetişen, hayatını yaşamayı da ihmal etmeyen biri olamazsınız. Hiçbir şey, hiç kimse mükemmel olamaz.

5. Vücut o kadar saldıktan sonra seksi olmak çoooook zor.

Annelik konusunda söylenen en büyük yalanlardan biri. Doğum sırasında alınan kilolar tamamen olmasa da Çogeri verilebilir, hem de sağlıklı bir şekilde. Çatlaklar da doğumdan önce gereken önlemler alındığında engellenebilir. Ayrıca hiçbir şey bu şekilde olmasa bile hayatınızın geri kalanında seksi olmayacaksınız demek değildir. Birincisi seksilik anlayışı, ikincisi sizin bedeninizle ne kadar ilgilendiğiniz önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bebeği emzirmek zorundasınız.

Çocuk emmek istemiyor olabilir. Bu durumda suçlu hissetmeyin. Veya canınız yandığı için siz kendinizi geri çekiyor olabilirsiniz. Bunda yanlış bir şey yok. Çocuğunuzu besledikten sonra gerisi önemli değildir.

7. Çocuğunuzun odasının düzgün bir temaya sahip olması gerekir.

Özellikle ilk kez anne olan kadınlar için bu iş eğlencelidir. Ama yapamadıysanız da bunu sorun olarak görmeyin. Odanın pembe duvarları olması, bebeğin erkek olduğunu değiştirmez. Aynı şekilde mavi olması da kız olmasını. Hatta hiçbir şekilde çocukların cinsiyetinde rol oynamıyor, sakin olun.

8. Çocuk doğduktan sonra usturuplu olup küfürden uzak durmalısınız.

Çocuk doğdu diye karakterinizden ödün vermek zorunda değilsiniz. Küfür etmek gerçekten çok matah bir şey olduğundan demiyoruz. Ama istiyorsanız, illaki küfür edeceğim diyorsanız çocuğun yanında olmadığı sürece edebilirsiniz. Cinsiyetçi olmazsa güzel olur elbette :)

Ayrıca usturuplu, hanım hanımcık, oturmasını kalkmasını bilen, 'anne gibi anne' kalıbına da sığma zorunluluğunuz yok. Siz nasıl olmak istiyorsanız, öyle olmalısınız. Çocuğa kötü örnek olmamak, sağlığını ve hayatını sıkıntıya sokmamak ilk koşul olduğu sürece.

9. Çocuğu olmayan arkadaşlarınız kıskançlık krizlerine girecek.

İçinde kötü niyet olan arkadaşlarınız zaten çocuğun doğmasını beklemez. Elbette bu konuda hassas olan arkadaşlarınıza karşı anlayış göstermelisiniz. Ama bunu takıntı ve kıskançlık haline getiren arkadaşlarınız var ise, onlarla olan arkadaşlığınızı gözden geçirip yollarınızı ayırabilirsiniz. Kimse sizin ve bebeğinizin huzurundan daha değerli değil sonuçta.

10. Bir daha asla derin ve deliksiz uykulara dalamayacaksınız.

İlk başlarda sizin de bebeğinizin de uyku düzeni olmayabilir. Bu çok normal. Ama zamanla o uyku düzeni oturacak, siz de rahat uykunuza kavuşacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Doğumdan önceki bedeninize geri dönmek zorundasınız.

Sonuçta başka bir canlıya dokuz ay boyunca ev sahipliği yapan bir vücuttan bahsediyoruz. İllaki eski haline dönmek o kadar kolay olmayacak. Hatta tamamen birebir aynı şekle dönemeyebilirsiniz. Ama bu konuda zorunluluk hissedip kendinizi zorlamak da gereksizdir. Vücut, sizin vücudunuz!

12. Anne gibi giyinmeniz gerekir.

Anneler için kılık kıyafet yönetmeliği yok arkadaşlar. Dolayısıyla 'anne gibi giyinmek' kalıbının ne olduğunu söylemek de zor. Ne giymek istiyorsanız giyin. Sizi mutlu eden şeyleri giyinin. Kılık kıyafetiniz anneliğinizi etkilemez.

13. Çocuğunuz dışında hiçbir şey önemli değildir. Dolayısıyla ondan başka konuşacak konunuz olamaz.

Çocuğunuzun olması insanlarla olan paylaşımınızın azalması anlamına gelmez. İlgi alanlarınızdan feragat etmek zorunda değilsiniz. Çocuğunuz elbette çok önemli, ama kendi hayatınızı da ihmal ederseniz ne çocuğunuz mutlu olur ne de siz mutlu olursunuz.

14. Çocuğunuz hık deyip burnunuzdan düşmek zorunda.

Elbette hem fiziksel olarak hem de karakter olarak benzer yanlar olacaktır. Sonuçta çocuğunuz da sizinle aynı DNA değerlerini taşıyor, sizinle büyüyor. Ama birebir aynı olacak diye bir şey de yok.

15. Çocuk her hastalandığında öyle hemen doktora gidilmez. Annesiniz, bir hal çaresini bulmak zorundasınız.

Eskiden gıdaların daha organik, çevrenin daha temiz olduğu bir dünyada yaşayan bir çocukla bugün bu kirlilikte yaşayan çocuğun aynı şartlara sahip olmasını beklemek olmaz. Elbette her sorunda hastaneye koşun demiyoruz, ama bebeğinizde tuhaf bir şeyler olduğunu gözlemlediğiniz zaman hastaneye götürmek sizin kötü ve beceriksiz bir anne olduğunuzu göstermez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bütün çocuklar sallayarak uyutulur. Yeni icatlar çıkartmayın.

Sallayarak uyutmak belli bir noktada faydalı olabilir. Ama sık sık çocuğu sallayarak uyutmak çocuğun sağlığına tehdit oluşturabilir. Hepsinden öte çocuğu sallarken düşürebilirsiniz. Dolayısıyla çarşafla veya ayakta sallamak yerine en azından beşikte sallayarak uyutmayı deneyebilirsiniz.

17. Normalde sütünün foşur foşur akması gerekir. Çocuğunuz bu kadar ağlıyorsa kesin sütünüz gelmiyordur.

Çocuklarının ağlamasının birçok nedeni olabilir. Karnı acıkmış, altını kirletmiş, huzursuzlanmış olabilir. Gazı olduğu için sıkıntı yaşıyor olabilir. Ama toplumda var olan yargı bu şekildedir. Eğer çocuğunuz bu kadar sık ağlıyor ise sebebini hep sütünüzün gelmemesine bağlarlar. Böyle olsa bile çözümleri var elbette. Kötü anne olduğunuzu düşünmenize gerek yok. :)

18. Bir kereden bir şey olmaz. Bebek ne istiyorsa yedirin.

Sonuçta ufacık bir bebekten bahsediyoruz. İllaki elinizde olan bir şeyler dikkatini çekecektir. Ama her şeyin yedirilmemesi gerek. Çocuğun alerjisi olabilir, vücudu reaksiyon gösterebilir. Dolayısıyla öncelikle çocuğunuzun gereken besini almasına özen göstermeniz daha doğrudur. Bırakın, etraftakiler ne derse desin.

19. Çocuğunuz olunca evdeki minnoşu uzaklaştırmak zorundasınız.

Evcil hayvanınızın gereken bakımını yaptığınız zaman çocuğa herhangi bir zararı dokunmayacaktır. Aksine çok daha ılımlı ve hayvanlarla ilişkisi kuvvetli bir çocuk yetiştirme imkanınız olur. Yaygın inanışın aksine son dönemlerde birçok aile çocukları doğduktan sonra eve evcil hayvan getirir. İnsanların gözünüzü korkutmasına veya 'Çocuğun mu, köpeğin mi?' şeklinde sorularla anneliğinizi yargılamasına izin vermeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
27
16
8
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İyi de bunların çoğu doğru. Ayrıca çocuğunuz orta yaşlarında 3.dünya savaşını, büyük kuraklığı, biyolojik felaketleri ve büyük ekonomik krizleri de görecek. ... Devamını Gör

Hipergrafi

Merve Aksak gibi tatlı tatlı, kırmadan ağzına et ne olacak. Misal örnek diyalog. -"Valla bende aynı senin gibiydim zil takıp oynuyodum anne olacağım diye ama... Devamını Gör

Kanlı Kontes

Evcil hayvan besleyelim en iyisi.