Görüş Bildir
Haberler
"Anlayamazsınız" Dediğimiz 10 Kafa Bulandıran FİLM

"Anlayamazsınız" Dediğimiz 10 Kafa Bulandıran FİLM

Film Mecrası
27.04.2015 - 00:28 Son Güncelleme: 27.04.2015 - 10:51

Bu listede anlaşılması zor, kolay idrak edilemeyen, sakin kafayla izlenmesi gereken filmleri irdeledik. Herkese hitap etmeyeceği açık olan fakat ciddi takipçi kitlesi bulunan filmleri büyük keyif alarak seçtik. 'Anlayamazsınız' muhabbetini umarız tüm onedio takipçileri hatırlar. 

'Beni en çok çeken şey  film bittikten sonra seyircinin verdiği tepki, mallaşması.'        

                                                                                                                -David Lynch

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Primer (2004)

10. Primer (2004)

Primer, Türkçe'ye kapsül olarak çevrilmiş düşük bütçeli bir bilim-kurgu filmdir. Görsel efektli filmleri sevenleri pek memnun etmeyecek, sınırlı mekanlarda geçen, derin diyaloglara sahip anlaşılması çok çok zor bir yapım Kapsül.  Kurguyu takip etmenin zorluğu bir yana,diyalogların anlaşılması da bir o kadar yorucu. Sadece dikkatli olmanın yetmediği, teknik bilgi gerektiren inanılmaz özgün bir yapım olduğunun altını çizmek gerek.

9. Kayıp Otoban - Lost Highway (1997)

9. Kayıp Otoban - Lost Highway (1997)

Kayıp Otoban kimilerinin başyapıt olarak gördüğü, üzerine sayfalarca analiz yaptığı; bazı kesimlerin de hiçbir şey anlatmadığını iddia ettiği bir film. Ve tabi ki David Lynch Filmi. 'Bu herif sırf bizi çıldırtmak için abuk subuk filmler çekiyor.' diyebilirsiniz. Fakat internette yer alan bilgi ve analizlere göz attığınızda ise fikriniz değişebilir.

8. Mulholland Çıkmazı - Mulholland Dr. (2001)

8. Mulholland Çıkmazı - Mulholland Dr. (2001)

Listedeki ikinci Lynch filmi. Mulholland çıkmazı yönetmeninin çok nam saldığı şekilde kolay idrak edilemeyen bir film. Filmi büyük dikkatle izledikten sonra yayınlanmış inceleme ve analizleri okuyarak ‘David Lynch’ kafasını anlamaya çalışabilirsiniz.

7. Akıl Defteri - Memento (200)

7. Akıl Defteri - Memento (200)

‘Memento’ konusu fazla irdelenmeden tüketilmesi gereken filmlerden birisi. Bunun nedenini filmi izlemeye başladığınızda idrak edeceksiniz. ‘Memento’, Türkiye’deki adıyla ‘Akıl Defteri’ büyük dikkatle izlenmesi gereken filmlerden, enazından anlamak isteyenler için..

6. Küp - Cube (1997)

6. Küp - Cube (1997)

Birbirlerini tanımayan yedi kişi kendilerini bir küp içerisinde bulurlar. Küpün her kenarında bir kapı vardır ve her kapı başka bir küp sistemine açılmaktadır. Bu gizemli sistem, film ilerledikçe daha da ilginç bir hal alarak, izleyiciye alışılmadık bir bilimkurgu teması sunmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 13. Kat - The Thirteenth Floor (1999)

5. 13. Kat - The Thirteenth Floor (1999)

'Matrix' filmiyle aynı yıl vizyona girmesinden dolayı kıyıda köşede kalmış, dışlanmış bir film gibi gözükmesiyle tanınan bir yapım. Ancak şunu ifade etmeliyim ki; filmin senaryosu çok iyi bir şekilde kurgulanmış. Belki iddialı olacak ama bana göre Matrix’den daha iyi bir film. Bir önceki yazıda neden Matrix’le bir kıyaslama yapıldığını sorabilirsiniz, hemen açıklayalım: konusu itibarıyla büyük paralellikler içerse de maalesef ki gölgesinde kalmış, genellikle olumsuz eleştiriler almış ve daha çok ev sinemasında meraklısıyla buluşabilmiş bir filmdir.

4. Makinist - The Machinist (2004)

4. Makinist - The Machinist (2004)

Makinist, sanayide torna ustası olarak çalışan ve insomnia (uyuyamama) hastalığı olan Trevor Reznik (Christian Bale)'in hikâyesidir.  Suçluluk duygusu ve vicdan muhasebesinin yoğunlukta olduğu bir atmosferde geçen film, gizem öğelerini de barındırıyor.

3. Donnie Darko (2001)

3. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko bazı ‘hayaller’ görmekte olan 16 yaşındaki bir gençtir. Alışık olmadığımız bilim kurgu ögeleriyle senaryonun temelini döşeyen yönetmen izlerken anlaşılması zor bir gizem sunuyor seyredenlerine. Dinç kafayla seyretmeniz önerilir..

2. Kelebek Etkisi - The Butterfly Effect (2004)

2. Kelebek Etkisi - The Butterfly Effect (2004)

Kelebek Etkisi, çok ilgi çekici ve bir o kadar da üzerinde düşünülesi bir konuyu, Kaos Teorisini işler. Diğer filmlerin yanında çok fazla 'mindfucker' gelmeyebilir, bunun sebebi bu derece karmaşık ve etkileyici bir konunun çok başarılı bir senaryoyla süslenmesi olsa gerek. Fakat yine de, izledikten sonra da size düşünecek bayağı şey bıraktığına şüphe yok.

1. Dövüş Kulübü - Fight Club (1999)

1. Dövüş Kulübü - Fight Club (1999)

Kabul, diğerleri kadar kafa bulandırıcı değil. Dövüş Kulübü, gerek oyuncuları açısından gerekse film açısından tartışmasız bu listedeki en ünlü film. Çok ünlü olmasından dolayı listeye ekleme konusunda tereddütler yaşasakta, ‘’onsuz’’ liste yapmaya gönlümüz elvermedi.  Mesaj kaygısı gütmek gibi bir ihtiyacı olmayan film, mesajın ‘kralını’ izleyenlerine sunarak çok büyük hayran kitlelerine ulaşmıştır. Dövüş Klubü’nün birinci kuralını anımsayarak susuyoruz..

İçeriğin Devamı Aşağıda

''ANLAYAMAZSINIZ'' Dediğimiz 10 Film - Film Mecrası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?