Görüş Bildir
Haberler
'Ankaragücü'nü Cemal Aydın ve Gecekondu Yok Etti'

'Ankaragücü'nü Cemal Aydın ve Gecekondu Yok Etti'

Yüksel Venedik
24.08.2014 - 15:32 Son Güncelleme: 24.08.2014 - 15:33

"Ankaragücü'nü Cemal Aydın Ve Gecekondu Yok Etti"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, başkan Gökçek, Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nin açılış töreninin ardından gazetecilere Ankaragücü'nden ayrılış sürecini anlattı. Gökçek, kulübün eski başkanlarından Cemal Aydın ve 'Gecekondu' taraftar grubunun kulübü bile bile yok ettiğini savunarak, şu ifadeleri kullandı:

'Biz Ankaragücü'nü aldık, şampiyonluğa namzet bir takım hazırladık. Şampiyon olmasa bile ilk üçe girebilecek bir takım hazırladık. Tam lige başlayacağız, mahkeme kararıyla bizim üyeliklerimizi düşürerek elimizden zorla takımı aldılar. Ondan sonra bas bas bağırıyorlar 'Takımı bu hale niye getirdin?' diye. Arkadaş, ben mi kalkıp takımı bıraktım, yoksa mahkeme kararıyla mı bana bıraktırdınız. Bu durumda takımı bırakmakta benim ne sorumluluğum var? 'Niye bu kadar borca soktun?' diyorlar. Takımdaki futbolcuların değerine bakıldığı zaman takımın değerini birebir karşılıyor. O günün değeriyle, yani bizi mahkeme kararıyla uzaklaştırdıklarında Ankaragücü'nün takım değeri 33 milyon euroydu. Bu futbolcuların değerini gösteren o tarihli transfermarkt internet sitesi de kanıtıdır. Sen bizi mahkeme kararıyla uzaklaştıracaksın, el çektireceksin... 33 milyon euroluk takımın oyuncularının bir anda kalkıp paralarını vermezsen serbest kalırlar ki, kaldılar da. Yani bizi gönderdiler 33 milyon avroluk takımın oyuncularını yok pahasına, bedelsiz olarak elden çıkarttılar. Gidenlerden alabildikleri para 1 milyon, bilemedin 2 milyon avro. Onun bir kısmında da benim vicdanım elvermedi aracı olarak para almalarını sağladım. Yani 30 milyon euroyu sokağa attın, kabahatli ben miyim?'

O dönemde Ankaragücü'nde ilk 3'e girecek bir takım oluşturduklarını kaydeden Gökçek, 'O dönemde değeri 33 milyon avroluk bir takım vardı. Biz planlarımızı yapmıştık. Ama bile bile bizi uzaklaştırdılar. Ankaragücü'nü bile bile yok ettiler. Bunun kesinlikle ve kesinlikle sorumlusu Cemal Aydın ve seyircinin içindeki Gecekondu grubudur. O dönemde Fenerbahçe'yi yendiğimizde 'yönetim istifa' diye bağıran bir Gecekondu grubu. Mahkeme kararıyla beni at, takımdan uzaklaştır, ondan sonra da şimdi çıkıp 'Niye sahip çıkmıyorsun?' diyorlar. Bu büyük bir çelişki değil mi?' şeklinde görüşlerini aktardı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0