Görüş Bildir
Haberler
'Ankara'da Eylem Hazırlığı Yapan İki Canlı Bomba Yakalandı'

etiket 'Ankara'da Eylem Hazırlığı Yapan İki Canlı Bomba Yakalandı'

Onedio Medya
30.12.2015 - 12:03 Son Güncelleme: 30.12.2015 - 16:50

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'yılbaşı gecesi Kızılay civarında eylem yapmayı planlayan iki canlı bombanın yakalandığını' açıkladı. Valiliğin konuya ilişkin yaptığı açıklamada iki şüphelinin IŞİD üyesi olduğu belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet kaynaklarına dayadırdığı habere göre, yılbaşı gecesi Kızılay'da alışveriş merkezi ve barlar sokağı olmak üzere kutlama yapacak iki ayrı noktada canlı bomba eylemi yapma hazırlığında olan ve IŞİD üyesi olduğu tespit edilen iki erkek şüpheli M.C ile A.Y. gözaltına alındı.

AA ele geçirilen bomba düzeneklerine ilişkin bu fotoğrafı paylaştı

AA ele geçirilen bomba düzeneklerine ilişkin bu fotoğrafı paylaştı

Ankara polisinin Yakup Abdal mahallesinde düzenlediği operasyonda, şüphelilerle birlikte canlı bomba yelekleri ve bu yeleklerin içerisinde patlamaya hazır, çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş bomba düzenekleri ele geçirildiği belirtiliyor. 

Operasyonda gözaltına alınan iki kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Haberde şüphelilerin, 10 Ekim'de Ankara Gar'ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının çok daha kişiye zarar vermek olduğu tespit edildiği vurgulanıyor.

Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre iki şüpheli 'IŞİD üyesi'

Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre iki şüpheli 'IŞİD üyesi'

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu; Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen (M.C) ve (A.Y) isimli iki (DEAŞ) terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canlı bomba şüphelisi 'tanıdık' iddiası

Canlı bomba şüphelisi 'tanıdık' iddiası

Ekim ayında Diyarbakır'daki HDP mitingi, Suruç ve son olarak Ankara'da düzenlenen saldırıların ardından intihar saldırısı düzenleyebileceğinden şüphelenilen 21 IŞİD'cinin kimliğinin belirlendiği yönünde haberler basına yansımış ve arana canlı bomba şüphelilerine ilişkin bilgiler ajanslar tarafından servis edilmişti.

Haberin basına yansıması ardından AA'nın haberinde M.C. olarak kodlanan canlı bomba şüphelisinin Mehmet Mustafa Çevik olduğu öne sürüldü. 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
62
60
10
6
4
0