Görüş Bildir
Haberler
'Böyle Özgürlük Hayvanlar Aleminde Bile Yok'

'Böyle Özgürlük Hayvanlar Aleminde Bile Yok'

Fatih UZUN
07.04.2014 - 19:25 Son Güncelleme: 08.04.2014 - 11:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Twitter yasağının kalkması yönündeki kararıyla ilgili, “AYM, durumdan vazife çıkarmıştır; böyle bir karar alarak kendi Türk yargısının kararlarını geçersiz sayacak bir sonuca ulaştı” dedi.

30 Mart yerel seçimleri sonrası toplanan ilk Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, şunları söyledi:

“AYM burada verdiği kararla Twitter'ı koruyor, bireyi korumuyor. Oy birliğiyle verdikleri bu karar bence Türkiye'yi, Türk halkını, insanımızı, bireyleri ve mahkeme kararlarını korumaya matuf bir karar değildir. Bunların tamamen hiçe sayılması gibi karşımıza bir gerçeklik getirmiştir.

'İlave tedbirler getireceğiz. Sanal alemdir isteyen istediğini yapar... Böyle bir özgürlük hayvanlar aleminde bile yok.

“30 Mart seçimlerini etkileyerek, hükümetin, Başbakanın yıpratılması hedeflendi. Seçimler, AKP’yi bu şekilde iftiralarla yalanlarla hakaretlerle düzmece tapelerle alaşağı edebileceklerini düşünenlerin de büyük bir başarısızlığı oldu.

“Seçimlerin partimiz açısından büyük bir başarı olduğunu övünerek söylemeliyim. 1394 birimden; 30 büyük şehirden 18’ini aldık. Başarımız yüzde 59’dur. 51 ilin 30’unu kazandık. Bu da yüzde 60’a tekabül ediyor. 919 ilçenin 560’ını partimiz kazandı. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/siyaset/...

'Anayasa Mahkemesi Durumdan Vazife Çıkarmış'

30 Mart seçimleri dolayısıyla en son 24 Şubat'ta toplamıştık. Öncelikle 30 Mart seçimlerinin sonuçları hemen hemen tamamlandı. Bu seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bugün iki arkadaşımız tarafından sunumlar yapıldı. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Maliye Bakanımızın kendi alanı ile ilgili bir sunum oldu. Toplantımız seçimlerin değerlendirmesi şeklinde. Bu seçimlerin AK Partimiz açısından büyük bir başarı olduğunu övünerek söylemeliyim.

'BELEDİYELERİN YÜZDE 60'INI KAZANMIŞ DURUMDAYIZ'

Belediye başkanlığı seçimi yapılan 1394 birimin 30 büyükşehirinin 18'inde AK Parti kazandı. Toplam 51 ilin 30'unu AK Parti kazanmış durumda. 919 ilçe var. Bunların 560'ını AK Parti kazandı. Toplam 1394 belediyenin 821'ini AK Parti belediye başkanları kazandı. Dolayısıyla biz toplam belediyelerin yüzde 60'ını kazanmış durumdayız.

'İKTİDARI TAPELERLE ALAŞAĞI ETMEYİ DÜŞÜNENLERE BÜYÜK BİR BAŞARI OLDU'

Seçimlerde büyük bir katılım elde edildi. Bunun Avrupa'ya da örnek olmasını dilerim.

İlçe belediye başkanlıklarının tamamını kazandığımız 7 ilimiz var. Maalesef 3 ilimizde Hakkari, Iğdır ve Tekirdağ'da ilçe belediye başkanlığını kazanamamışız. Bu normal bir seçim sonucu olarak kabul edilirse, 1394 belediyenin yüzde 60'ını kazanmış durumda. Seçim sürecinde yaşananlara, özellikle 17 Aralık'tan sonra böyle bir başarı sağlandığını söylersem başarımızı iki misli daha ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. AK Parti'yi iktidardan düzmece tapelerle alaşağı etmeyi düşünenlere karşı büyük bir başarı oldu.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWITTER KARARI

Henüz üzerinde dumanına tüten bir karar. Anayasanın kurulu kanununda şuna dikkat edilmesi gerekiyor. İdari ve yargısal başvurunun tamamının tüketilmiş olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren bu hükümlerle bugüne kadar verdikleri kararlarda kabul edilemez kararlar verdi ama Twitter'la ilgili bunu kabul edilemez görüyoruz.

'ANASAYA MAHKEMESİ DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMIŞ'

Anayasa Mahkemesi burada durumdan vazife çıkarmış. Eskiden bu vazifeyi başkaları çıkarırdı. Burada Anayasa Mahkemesi kendince durumdan vazife çıkarmış. Bu mahkeme kararları bugüne kadar 20'den fazladır. Erişime engelleme yapılmasını istiyorum diye bireysel başvuru oldu mahkemeye. Toplam Twitter aleyhinde bu sayfaların kapatılması noktasında 27 mahkeme kararı var bunların 4'ünü uyguladılar. Anayasa Mahkemesi böyle bir karar almakla kendi Türk yargısının kararlarını geçersiz sayacak bir sonuca vardı. Twitter isimli şirkete Türk mahkeme kararlarını uygulamayabilirsiniz diyerek gerekçe vermiş oldu, kararları uygulamamak konusunda eline önemli bir koz geçirmiş oldu.

'BİREYLERİ KORUYAN BİR KARAR DEĞİLDİR'

Anayasa Mahkemesinin şunu yapmasını takdirle karşılayabilirdim. 'Sen bunları uygulayacaksın, benim anayasam kararların uygulanmasını gerektirir' 

Bireysel başvuru hakkını kim koruyacaktır. Vatandaşların kendi kişilikleri ile ilgili karşılaştıkları hak ihlalaleri ile ilgili taleplerini Anayasa Mahkemesi'nin koruması gerekirken burada bireyi korumuyor. Oy birliği ile birlikte verdikleri karar Türk insanının, bireyleri koruyan bir karar değildir. 

Sanal alemin de ifade özgürlüğü anlamında korunması gerekir. Mevcut tedbirlere göre gerekiyorsa yeni kararları da getireceğiz. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Biz 30 Mart'ı konuşmalıyız. Gazeteci arkadaşımız Kuveyt'te gündemi kendi istediği şekliyle değiştirmek için soruyu sormuş. Bu konu üzerinde artık konuşulmaması lazım. Konuşulması gereken herşeyi konuştuk. Cumhurbaşkanımızın konumunu konuştuk, geçiş döneminde Başbakanlık gerekiyorsa bunun kime kalacağını vallahi fazlasıyla konuştuk. Bu konu konuşuldukça gündem saptırılabilir. Artık Mayıs ayında Haziran ayında bekleyeceğiz. 

'GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANANLAR HAKKINDA BÜTÜN İŞLEMLER YAPILACAK'

Bu yapı ile ilgili olarak hiçbir şey konuşulmadı. Zamanı geldiğinde açıkça görevini kötüye kullananlar hakkında bütün işlemler yapılacak. Dışişleri Bakanlığı'nda en son bildiğiniz, yapılan konuşma yayınlanmıştı. Bunun bakanın makam odasında yapıldığı da bildirilmişti. Soruşturma devam ediyor.

'BÖYLE BİR ÖZGÜRLÜK HAYVANLAR ALEMİNDE BİLE YOK'

Sanal alemdir isteyen insana hakaret eder. Böyle bir özgürlük hayvanlar aleminde bile yok. Biz de böyle sanal alemde ne yaparsanız serbest olsun şeklinde, herkes kendisini öldürsün, annesini testere ile kessin, hayvanlarla cinsel ilişkileri yaysın. Böyle bir özgürlüğe birileri sahip olabilir, biz böyle değiliz. 

  • gazetevatan.com
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/3-ilmizd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0