Görüş Bildir
Haberler
"Anayasa Mahkemesi Kararını Vermiştir"

"Anayasa Mahkemesi Kararını Vermiştir"

Batuhan
19.07.2015 - 14:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili kararı hakkında; 'Anayasa Mahkemesi kararını vermiştir' dedi.

Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi, annesi Adeviye Gül ve akrabalarıyla bayramlaşmak için memleketi Kayseri’ye geldi. Özel uçakla İstanbul’dan Erkilet Havaalanı’na gelen Gül’ü, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Çolakbayrakdar, kardeşi Macit Gül ve il protokolü tarafından karşılandı.

Gül burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Annem, babam hep aile büyüklerimiz Kayseri’de olduğu için onlarla bayramlaşmak için bugün buradayım. Ayrıca bu vesileyle bütün arkadaşlarım, dostlarımın, hemşehrilerimin ve sizlerin de bayramınızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hepimizi senesine hayırlısıyla eriştirsin. Memleketimizin, bütün İslam aleminin, bütün insanlığın geleceğini hep iyiliklerle dolu etsin. Bugünlerde yapılacak dua herhalde bu, temenni bu. Memleketimiz için inanıyorum ki hep güzel günler gelecektir” diye konuştu.

Bir gazetecinin, koalisyon görüşmeleri ve hükümetin kurulmasıyla ilgili sorusuna Gül, “Seçim neticeleri ortaya çıktıktan sonra parti başkanları görüşmeye başladılar. Bu iyi bir şey. Diyalog ortamı, uzlaşma ortamı, görüşme ortamı, Türkiye için her zaman iyidir. Bölgede birçok gerginlikler varken, Türkiye’nin istikrarının güçlü olması, huzurlu olması, hem siyasi bakımdan hem de ekonomik bakımdan kaçınılmaz bir ihtiyaç. Eminim ki herkes bunun sorumluluğu içerisinde hareket ederek nihayetinde milli iradenin de ortaya koyduğu çerçevede gerekli çalışmaları yapacakladır, zaten yapıyorlar da. Ümit ederim ki başarıyla neticelenir” karşılığını verdi.

Gül, “AK Parti’nin kurmayları arasında isminiz söyleniyor. Bugünkü tabloya ne diyeceksiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Biliyorsunuz, şu anda herkes üzerine düşeni yapıyor, yapmaya da çalışıyorlar. Ben de arkadaşlarımın başarılı olmasını arzu ediyorum. Değerli milletvekilleri, başta eski Büyükşehir Belediye Başkanımız yeni milletvekilimiz Mehmet Özhaseki’nin tecrübelerini de bu çerçevede kullanacağız. Hepsi şimdi yeni sorumluluklar aldılar. Meclis içinde de parti içinde de Türkiye’ye hizmet için ellerinden geleni yapacaklardır.”

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerle ilgili kararı hakkındaki görüşü sorulması üzerine de “Anayasa Mahkemesi kararını vermiştir” demekle yetindi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0