Görüş Bildir
Haberler
"Anayasa Mahkemesi AKP'ye Boyun Eğmiştir"

"Anayasa Mahkemesi AKP'ye Boyun Eğmiştir"

Batuhan
09.01.2015 - 12:35

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Anayasa Mahkemesi’nin, yüzde 10’luk seçim barajının hak ihlali olduğu yönündeki başvuruları reddetmesine tepki göstererek, HDP olarak bu kararı tanımadıklarını ve seçimlere parti olarak gireceklerini söyledi.

Pervin Buldan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) seçimlerdeki yüzde 10’luk oy barajının hak ihlali olduğu yönündeki bireysel başvuruları esasa hiç girmeden usulden reddetmesine tepki gösterdi. Buldan, Anayasa Mahkemesi’nin bir haksızlığa karşı yeniden bir haksızlık yaptığını söyledi.

Mahkemenin almış olduğu kararla birlikte demokratikleşme alanında atılacak adımlar konusunda eksiklik yaşayacağını belirten Buldan şunları söyledi:

“Ben Anaysa Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararın altında AKP’nin ya da hükümetin baskısının olduğunu ifade etmek istiyorum. Anayasa Mahkemesi boyun eğmiştir.

İçerisinde bulunan süreç açısından Anayasa Mahkemesi demokratik bir karar alabilirdi. Bu sürece de uygun bir adım olurdu. Karar doğru ve demokratik bir karar değil.

HDP olarak bu kararı tanımıyoruz, kınıyoruz. Karar HDP’nin seçimlere parti olarak girmesi önünde engel olmayacaktır. Parti olarak seçimlere gireceğiz.”

ZETE

Kaynak: http://zete.com/buldan-anayasa-mahkem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0