Görüş Bildir
Haberler
'Amerikan Sniper'ın Katiline Müebbet

'Amerikan Sniper'ın Katiline Müebbet

FreiGeist
25.02.2015 - 14:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

‘American Sniper’ Chris Kyle’ın katili Eddie Ray Routh, jüri tarafından suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum edildi

2013 yılında 'American Sniper' lakaplı Chris Kyle ve arkadaşı Chad Littlefield'ı öldüren Eddie Ray Routh'un davası Şubat ayı içerisinde başladı, jüri dün kararını verdi. İki cinayetten suçlu bulunan Routh, hakim tarafından ömür boyu hapse mahkum edildi. Mahkeme, Routh'un şartlı tahliyeden yararlanmasının da yolunu kapattı.

ABD Donanması özel kuvvetleri 'Navy Seal'ın eski keskin nişancısı Chris Kyle ve arkadaşı Chad Littlefield, yine ABD Donanması'ndan emekli Ediie Ray Routh'un travma sonrası stres bozukluğunu atlatmasına yardımcı olurken Routh'un açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybetmişti. Şizofren olduğu belirtilen 25 yaşındaki Routh, olaydan sonra kaçmaya çalışsa da bölge polisi tarafından kısa süre içinde yakalanmıştı.

Chris Kyle'ın ABD donanmasıyla Irak'ta görev yaptığı 10 yıl içerisinde 160 tan fazla kişiyi öldürdüğü kabul ediliyor. Kyle, 2012 yılında donanmadan emekli olmasının ardından otobiyografisini kaleme almış ve kitabı kısa sürede çok satanlar listesine girmişti. Clint Eastwood'un Kyle'ın kitabından uyarladığı filmi American Sniper, geçtiğimiz aylarda ABD'de vizyona girmiş ve gişede hasılat rekorları kırmıştı.

USASABAH

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0