Görüş Bildir
Haberler
'Amerika'dan Peşmergeye Silah' İddiası

'Amerika'dan Peşmergeye Silah' İddiası

adem kara
11.08.2014 - 14:47

Amerikalı üst düzey yetkililer, Obama yönetiminin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı kullanmaları için Irak'taki Kürt Yönetimi'ne silah temin etmeye başladığını ileri sürdü.

Adlarının açıklanmasını istemeyen Amerikalı üst düzey yetkililer, yönetimin, Kürtlerin silahlandırılması için Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) yetki vermeye hazırlandığını iddia etti.

Silahların Pentagon tarafından gönderilmediğini söyleyen kaynaklar, silahların hangi kurum tarafından temin edildiği konusunda bilgi vermedi.

ABD ordusunun daha önce de Iraklıların ellerindeki silahları IŞİD'e karşı mücadele eden Peşmergelere devretmesi için yardımcı olduğu ileri sürülmüştü.

Amerika'nın hava saldırıları

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), geçmişte çeşitli ülkelerde benzeri silahlandırma operasyonları düzenlemişti.

Amerikan uçakları 8 Ağustos Cuma ve 10 Ağustos Pazar günü günü Erbil yolundaki IŞİD mevzilerini toplam altı kez bombalamıştı.

Obama'nın açıklamaları

ABD Başkanı Barack Obama da, Amerikan uçaklarının IŞİD hedeflerini vurması hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkesinin Irak'taki güvenlik ve istikrar sorunuyla ilgili önümüzdeki dönemde atacağı adımlarla ilgili ipuçları verdi.

Obama, IŞİD' karşı Amerikan hava bombardımanına ilişkin bir süre öngörmediklerini ancak bölgedeki ABD vatandaşlarının güvenliği sağlanana ve insani kriz sona erene kadar operasyonlara devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Al Jazeera, AA, AP

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ame...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0