Görüş Bildir
Haberler
American Horror Story Dizisinin Esinlendiği Gerçek Hayattan Uyarlama 10 Korku Hikâyesi

etiket American Horror Story Dizisinin Esinlendiği Gerçek Hayattan Uyarlama 10 Korku Hikâyesi

şeyda
16.11.2018 - 11:49

Ryan Murphy ve Brad Falchuk'ın yapımcıları olduğu ünlü dizinin 8. sezon finalini bu akşam izleyebilirsiniz. 

Dikkat! Spoiler içerir. 

Kaynak: http://thechive.com/2018/11/13/the-re...

1. Twisty (Katil Palyaço)

1. Twisty (Katil Palyaço)

Eğer bu diziyi izlemeden önce palyaço fobiniz yoksa dahi, Freakshow sezonunu izledikten sonra olmuştur ya da olacaktır. Dizide Twisty'nin esinlenildiği kişi olan gerçek hayattaki katil John Wayne Gacy, 33 genç erkeğe tecavüz ettikten sonra onları öldürmüş. Kurbanlarını palyaço kılığında katıldığı doğum günü partilerinden seçen katilin evinin arka bahçesinde koca bir mezarlık olduğu söyleniyor. Gacy 1994 yılında zehirli iğne ile infaz edildi.

2. Briarcliff

2. Briarcliff

Briarcliff muhtemelen izleyenlere gerçeküstü oranda şeytani bir akıl hastanesi olarak görünmüştür ama ne yazık ki bu akıl hastanesi, Willowbrook adı verilen gerçek bir kurumdan esinlenilmiş. Willowbrook'a seneler boyu binlerce hasta yatırılmış ve bu hastaların başından korkunç olaylar geçmiş. Tıpkı dizide olduğu gibi, hastalar akıl hastanesi personelleri tarafından taciz ve tecavüze uğramışlar, korkunç tıbbi deneylere maruz kalmışlar ve birçok hasta da ihmalkârlık ve açlık yüzünden ölmüş. 1972'de yapılan soruşturma sonucunda Willowbrook kapatılmış.

3. Delphine Lalaurie

3. Delphine Lalaurie

Büyücülüğün yanı sıra, Coven sezonunda Delphine Lalaurie'nin tavan arasında gerçekleştirdiği bütün o korkunç olaylar da gerçeklerden esinlenilmiş. New Orleans sosyetesine mensup olan Lalaurie'nin hizmetçilerine işkence ederek onları öldürdüğü yönünde dedikodular ortaya çıkmış ve aşçısının çıkardığı yangınla da bütün gerçekler su yüzüne çıkmış. Lalaurie'nin tavan arasında bir işkence odası varmış ve yangından sonra orada zincirli halde köleler bulunmuş. Yangından sonra kaçan kadının bir daha izine rastlanmamış.

4. Baltalı Katil

4. Baltalı Katil

Coven sezonunda New Orleans'ın baltalı katiline de yer verilmişti. Baltalı katil kasabada zorla girdiği evlerde, ev sahiplerini baltasıyla öldürerek New Orleans'ta terör estiriyordu. Baltacının Times-Picayune'a bıraktığı bir notta, ''Yine öldüreceğim ama jazz müzik duyulan evler tehlikede değil'' yazılıymış. Bundan sonra şehirdeki bütün evlerde jazz müziği çalınmış ve bir daha katliam yaşanmamış.

5. Hemşire cinayetleri

5. Hemşire cinayetleri

Murder House sezonunda, tıpkı Richard Speck'in gerçek hayatta yaptığı gibi, katilin hemşirelik öğrencilerini kopmuş çarşaf parçalarıyla bağlayıp bir bir öldürdüğünü izliyoruz. Speck, aynı gecede sekiz hemşireyi öldürmüş ve dokuzuncu kadının yatağın altında saklanarak daha sonra onu polise ihbar etmesiyle yakalanmış.

6. Hotel

6. Hotel

Aynı adı taşıyan sezonda Evan Peters'ın canlandırdığı James March rolü için Amerika'nın ilk seri katili olan H.H. Holmes'tan esinlenilmiş. Dizideki senaryoya benzer şekilde, Holmes gizli odalar ve tuzaklarla dolu bir otelin sahibiymiş ve sayısız cinayet suçunu bu otelde işlemiş. En az 200 kişinin katili olduğu bilinse de sadece 28 tanesini üstlenmiş. Holmes 1896 yılında asılarak idam edilmiş.

7. Dr. Arden

7. Dr. Arden

Asylum sezonunu izlerken Doktor Arden ve Doktor Joseph Mengele arasındaki benzerlikleri fark etmeniz mümkün. Ölüm Meleği takma adını taşıyan Mengele'nin toplama kamplarında hastalar üzerinde korkunç deneyler yaptığı ve fiziksel anormalliklere takıntılı olduğu biliniyor. Tıpkı Doktor Arden gibi Mengele de, hastalar üzerinde zalimce deneyler yapmış.

8. Kümes katili

8. Kümes katili

Hotel sezonunda Miss Evers, herkesin arkasını toplayan önemli bir hizmetçi. Oğlunun küçük yaşta kaçırılıp öldürüldüğünün gösterildiği bir flashback sahnesinde onu anlıyoruz. 1920 yılında yaşayan Gordon Stewart Northscott, annesinin ve yeğeninin yardımıyla en az üç çocuğu katletmiş olan bir tavuk çiftliği sahibiydi. Çocukların cesetleri Northscott'ın kümeslerinde bulunmuştu.

9. Elizabeth Short

9. Elizabeth Short

Mena Suvari'nin canlandırdığı Elizabeth Short karakterinin dizide küçük bir rolü vardı ancak Murder House sezonunun en ünlü ölümlerinden biriydi onunki. Diziye benzer şekilde, gerçek hayatta 22 yaşında bir aktris olan Short korkunç bir şekilde öldürülmüş ve bedeni ikiye bölünmüş, ağzında da ''gülümseme'' olması gereken bir kesik açılmış. Bu cinayet ''Black Dahlia Cinayeti'' olarak biliniyor ve katil asla bulunamadı.

10. Bloody Face

10. Bloody Face

Kurbanının derisini maske olarak giyen katillerin ilki Ed Gein'dir.  1957'de Gein'in evine yapılan baskında insan yüzlerinden yapılan maskeler ve vücut parçalarından yapılma mobilyalar bulunmuş. Asylum sezonunda Bloody Face olarak bilinen katilin de insan yüzünden yapılmış maskesinin yanı sıra insan derisinden bir lambası, kafa tasından yapılmış bir şeker kasesi vardı. Gein'le çok fazla ortak yönü var.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
81
38
16
14
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Paco Hernandez

5. sezondan sonrası cort yalnız... dün geceki sezon finali iyice soğuttu!..

bence senin zevkin cort olmuş 2015 sonrası. evet hotel sezonu berbattı ancak sonra gayet iyi düzelttiler.