Görüş Bildir
Haberler
'Amaç Trafiği Rahatlatmak' Diyen Başkan Tuna Müjdeyi Verdi: Ankara'da Otopark Ücretleri 24 Saat Boyunca 1 TL Olacak

etiket 'Amaç Trafiği Rahatlatmak' Diyen Başkan Tuna Müjdeyi Verdi: Ankara'da Otopark Ücretleri 24 Saat Boyunca 1 TL Olacak

Batuhan
09.03.2018 - 11:45 Son Güncelleme: 09.03.2018 - 15:31

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkentte yol boyu, katlı ve açık olarak hizmet veren otoparklarla ilgili devrim gibi bir karar aldı. Meclis'e sunulup kabul edilen öneri sonrası başkentteki belediyeye ait otoparkların hepsi 24 saat boyunca 1 TL olacak.

Sabah gazetesinden Aykut Gören'in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın talimatı ile Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan düzenlemenin kabulu ile birlikte başkentlilerin akın ettiği Mogan ve Göksu gibi mesire alanları da bu tarifeden hizmet verecek.

'Bu uygulama açık otoparklar, kapalı otoparklar gibi bütün otoparkları kapsıyor'

'Bu uygulama açık otoparklar, kapalı otoparklar gibi bütün otoparkları kapsıyor'

Müjdeli haberi başkentlilerle paylaşan Başkan Mustafa Tuna, 'Belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparklar 1 saate kadar ücretsiz olacak. 1 saatten sonra da 24 saat boyunca 1 TL olacak. Biz vatandaşlarımızın otopark alışkanlığını sağlamak istiyoruz. Bu şekilde yollardaki araç trafiğinin olmayacağını düşünüyoruz. Otoparklardan gelir elde etmekten ziyade trafik akışına kolaylık sağlamak amacıyla böyle bir girişimimiz var. Bu uygulama açık otoparklar, kapalı otoparklar gibi bütün otoparkları kapsıyor. Özel şahıslara ait otoparklar bu uygulamanın dışında olacak. Biz kararı imzaladık. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimiz de uygun görürse gerçekleşmiş olacak' dedi.

Öneri Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayından geçti 👇

📌 Sosyal medyadan da bu karara destek mesajları geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
390
72
4
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

Ankaralılar olarak şaşkınız :)

ZuLmeT

Yakında istifası istenir :)

Emine Ata

darısı İspark’ın başına. arabasını birkaç saatten fazla bırakan geri alabilmek için kredi çekiyor aq