Görüş Bildir
Haberler
'Altın Ticareti' Yalan, Biz Sadece Üreticiyiz

'Altın Ticareti' Yalan, Biz Sadece Üreticiyiz

Fatih UZUN
03.01.2014 - 19:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Altın ticareti' yalan, biz sadece üreticiyiz

İpek Grubu şirketlerinden Koza Altın, ‘Reza Zarrab’a altın sattığı iddiasını’, iftira olarak niteledi. Şirket Artvin Cerattepe Madeni ihalesine de girmediğini kaydetti. Koza Altın, “Şirketimiz bir madencilik şirketi, altın ticareti yapmaz, bugüne kadar hiç yapmamıştır. Şirketimizin tüm üretimi Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda resmî olarak satılmakta, bu satışın dışında hiçbir satışı yok.” açıklaması yaptı.

Koza Altın İşletmeleri, Reza Zarrab’a altın sattığı iddialarını yalanladı. Şirket, Artvin Cerattepe Madeni ihalesine de girmediğini vurguladı. Koza Altın İşletmeleri, hakkında Yeni Şafak gazetesinde ortaya atılan iddialara hem basın açıklaması hem de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamayla cevap verdi. Şirketten yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: “Bugün Yeni Şafak gazetesinde şirketimiz Koza Altın İşletmeleri ve Akın İpek ile ilgili çıkan haber çok önemlidir. Bu haberi vicdan sahibi olan tüm kamuoyunun dikkatle okuması gerekir. Son dönemde sadece işini yapan, görevini yerine getiren masum kurum ve insanlara karşı uygulanan iftira ve karalamalara tarihi bir örnektir.

Aynı üslupla kendilerine cevap verecek değiliz. Fakat gerçekleri açıklamak mecburiyeti vardır. Şirketimiz bir madencilik şirketidir, altın ticareti yapmaz, bugüne kadar hiç yapmamıştır. Şirketimizin tüm üretimi Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda resmi olarak satılmaktadır, bu satışın dışında hiçbir satışı yoktur. Reza Zarrab veya şirketleri ile, altın ticaretiyle uzaktan yakından veya dolaylı olarak ne kurumsal ne de bireysel hiçbir ilgi ve alakamız da yoktur. Kendisini tanımayız. Şirketimiz kendi öz risk sermayesi ile çalışan ve aramalardan başlayarak madencilik yapan bir kuruluştur ve tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyar.

Sondajlarla rezervi belirlenmemiş ruhsat sahalarının kayda değer bir kıymeti yoktur. Bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rezervi yabancı şirketler tarafından sondajlarla belirlenmiş, devlet eliyle satılmış tek altın madeni vardır, bu da Yeni Şafak gazetesinin bahsettiği Artvin Cerattepe Madeni’dir. Şirketimiz bu ihaleye de girmemiştir.”

Koza Altın İşletmeleri tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da bir açıklama yapıldı. KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bugün Yeni Şafak gazetesinde yer alan bir haberde şirketimiz ve yönetim kurulu başkanımız Sayın Akın İpek hakkında tamamen gerçek dışı ve asılsız haber ve bilgilere yer verilmiştir. Şirketimizin ve/veya grup şirketlerinin altın ithalatı söz konusu olmadığı gibi ürettiğimiz altınların tamamı 26350 No’lu tebliğ uyarınca Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası aracılığı ile satılmaktadır. Tüm işlemler Borsa İstanbul tarafından tescil edilmekte ve kayıtları tutulmaktadır. Belirlenmiş kişilere satış yapılması mümkün değildir.

Şirketimiz bir madencilik şirketidir, bugüne kadar hiç altın ticareti yapmamıştır. Haberde adı geçen kişilerle kurumsal ya da bireysel olarak altın ticareti ve/veya herhangi bir konuda ilişkimiz olmamıştır. Şirketimiz kendi öz risk sermayesi ile çalışan ve aramalardan başlayarak madencilik yapan bir kuruluştur ve tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyar.”

  • Zaman
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_koza-altin-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0