Görüş Bildir
Haberler
'Altın Ayı' İçin 19 Film Yarışacak

'Altın Ayı' İçin 19 Film Yarışacak

Deniz Gök
27.01.2015 - 18:05 Son Güncelleme: 28.01.2015 - 11:32
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek 65. Uluslararası Film Festivali’nde 19 film 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak. Festivalde 441 film gösterilecek.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek 65. Uluslararası Film Festivali’nde (Berlinale) 72 ülkeden 441 filmin gösterileceği bildirildi.

Federal Basın ve Enformasyon Dairesi’nin salonunda Berlinale Direktörü Dieter Kosslick'in de katıldığı bir basın toplantısı ile 5-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak festivalin programı tanıtıldı.

Bu yıl yarışma bölümünde 23 filmin gösterileceği Berlinale’de 19 film 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak.

Festival boyunca çeşitli kategorilerde 72 ülkeden toplam 441 film gösterilecek. Emine Emel Balcı’nın yönettiği 'Nefesim Kesilene Kadar' filmi 'Forum' bölümünde yer alırken, 'Generation Kplus' bölümünde Faruk Hacıhafızoğlu’nun 'Kar Korsanları', 'Generation 14plus' bölümünde kısa filmler arasında da Derya Durmaz’ın 'Gri Bölge' filmi yer alıyor.

Berlinale’de dünya prömiyeri yapılacak olan 'Nefesim Kesilene Kadar' filmi, aynı zamanda 'En iyi ilk film ödülü' için de yarışacak. Festivalde ilk gösterimi yapılacak 'Kar Korsanları' ise 'Generation Kplus' bölümünde 'Kristal Ayı' için mücadele edecek.

Jüri başkanı Darren Aronofsky

'Altın Ayı' ve 'Gümüş Ayı' ödülleri alacak filmleri belirleyecek jürinin başkanlığını ABD’li yönetmen Darren Aronofsky yapacak. Yedi kişilik uluslararası jüride Alman oyuncu Daniel Brühl, Güney Koreli yönetmen ve senarist Bong Joon-ho, ABD’li yapımcı Martha De Laurentiis, Perulu yönetmen Claudia Llosa, Fransız oyuncu Audrey Tautou ve ABD’li senarist Matthew Weiner yer alıyor.

Uluslararası kısa film jürisinde ise sanatçı Halil Altındere bulunuyor. Jüride, Altındere’nin yanı sıra Hindistan’dan Madhusree Dutta ve Singapur’dan Wahyuni Hadi görev yapacak.

Wim Wenders'e Onur Ödülü

Festival Direktörü Dieter Kosslick, bu yılki 'Onur Ödülü'nün Alman yönetmen Wim Wenders’e verileceğini açıkladı. Kosslick, 'Berlinale-Kamera Ödülüne' de yönetmen Marcel Ophüls ve film tarihçisi Naum Kleiman’ın layık görüldüğünü ifade etti.

Açılışı 'Nobody Wants the Night' yapacak

Berlin Film Festivali'nin bu yılki açılışı Isabel Coixet’in 'Nobody Wants the Night' filmi ile 5 Şubat’ta yapılacak. Festivalde 'Altın Ayı' ve 'Gümüş Ayı' için yarışacak 19 film şöyle:

Almanya ve ABD yapımı Werner Herzog'un 'Queen of the Desert', Almanya’dan Sebastian Schipper’in 'Victoria', Andreas Dresen'in 'Als wir traeumten', ABD'den Terrence Malick'in 'Knight of Cups', İspanya'dan Isabel Coixet'in 'Nobody Wants the Night', İngiltere'den Peter Greenaway'in 'Eisenstein in Guanajuato', Andrew Haigh'in '45 Years', İran'dan Cafer Panahi'nin 'Taksi', Fransa'dan Benoit Jocquot'un 'Journal d'une femme de chambre', Guatemala'dan Jayro Bustamante 'Ixcanul Volcano', Rusya’dan Aleksei German'ın 'Under Electric Clouds', Polonya'dan Malgorzata Szumowska’nın 'Body', Vietnam’dan Di Phan Dang’ın 'Cha va con va', Çin’den Wen Jiang’in 'Yi bu zhi yao', Romanya’dan Radu Jude’nin 'Aferim!', Şili’den Patricio Guzman’ın 'Der Perlmuttknopf', Pablo Larrain’in 'The Club', Japonya’dan Sabu’nun 'Chasuk’s Journey' ve İtlaya’dan Laura Bispuri’nin 'Sworn Virgin'.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0