Görüş Bildir
Haberler
‘Almanya'da Kişi Başına 350 Avro’ Söylentisi Sığınmacıları Tehlikeli Yolculuğa Sürüklüyor

‘Almanya'da Kişi Başına 350 Avro’ Söylentisi Sığınmacıları Tehlikeli Yolculuğa Sürüklüyor

ATKN
27.02.2016 - 17:58 Son Güncelleme: 28.02.2016 - 00:54

Ege kıyılarından her an batabilecek lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacıları, 'Almanya'da daha iyi yaşam koşulları sunulduğu ve kişi başına 350 avro ödendiği' söylentileri tehlikeli yolculuğa sürüklüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma gemisi TCSG Umut, Ege’de Umut Operasyonu kapsamında Türkiye ve Yunanistan arasındaki mesafenin 8 kilometreye kadar düştüğü Çeşme Limanı ve Çiftlikköy arasında düzensiz göçü önleme faaliyetlerine devam ediyor.

Rüzgarın sakin olduğu her gün özellikle gün doğumu öncesi ve gün batımı sonrası Sakız Adası’na geçmeye çalışan çok sayıda bota müdahale eden TCSG Umut personeli, insanların üst üste yığılarak doldurulduğu botları gemiye çekiyor. Gemiye alınan göçmenlerden hasta olanlara revirde müdahale ediliyor. Sığınmacı çocuklara süt ve bisküvi ikramı yapılıyor.

Kurtarılanlar arasında bir süredir Türkiye’de yaşayan sığınmacılar da bulunuyor. Gemi personeliyle göçmenler arasındaki iletişimi ise çoğunlukla Türkiye’de kaldıkları kısa sürede Türkçe öğrenen çocuklar sağlıyor.

Ölümü göz önüne alarak yola çıkan Suriyeli sığınmacıların tehlikeli yolculuğa çıkmasında 'Almanya'da daha iyi yaşam koşulları sunulduğu ve kişi başına 350 avro ödendiği' söylentileri etkili oluyor.

Çeşme-Sakız arasında dün yakalanan 127 sığınmacıdan Halepli Muhammed Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve üç çocuğuyla Halep’ten Türkiye’ye 2,5 yıl önce geldiğini, farklı kentlerde iş aradığını belirterek İzmir’e yerleşip farklı işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

'Türkiye'ye minnettarız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de herkesin kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını, bundan dolayı minnettar olduklarını kaydeden Bekir, yardımlarla bir yere kadar yaşanabileceğini, çocuklarına daha iyi bir gelecek kurması gerektiğini söyledi.

Almanya’da Suriyeli sığınmacılar için güzel bir ortam olduğunun konuşulması nedeniyle bu ülkeye doğru yola çıkmaya karar verdiklerini anlatan Bekir, şöyle konuştu:

“Türkiye'de tüp bayisinde çalışıyordum. Çalışabildiğim sürece günlük kazancım 30-40 lira arasında oluyordu ama Almanya'daki akrabalarım, devletin kişi başına 350 avro ödediğini söyledi. ‘Buraya gelin durumlar daha iyi’ dedi. Onlar da bir süre önce Almanya’ya gittiler ve henüz mültecilik sürecini bekliyorlar. Bunun üzerine tehlikeli de olsa bu yola çıkmaya karar verdik. Kendimiz için değil çocuklarımızın geleceği için gitmek istiyorduk.”

Bekir, yasa dışı geçiş için kişi başı 500 dolar vererek yola çıktıklarını belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Meraklı

350 euro için 500 dolar ödemek de ayrı ironi.

Berkay Öztürk

salak bir halk ayni bizim halkımız gibi saşirmamak gerek

oluroyleseyler

Ulan 350 euro için çocuğunu tehlikeye atıyor adam. Asalaklık genlerine işlemiş, bir yerden karşılıksız para gördüler mi tamam. Egede ölüp o güzel denizi kirl... Devamını Gör

Türker Göktaş

İlk mülteci akımı oldu Suriye'den Almanya'ya alman arkadaşın teki yazmış direk yazıyorum.Bugün şehrimizin yanında mültecilerin barınması için yerler yapıldı ... Devamını Gör

sami uysal

ALLAH kimseyi Çaresiz bırakmasın , Amin