Görüş Bildir
Haberler
'Alman İstihbaratının Çalışmasıyla İlgili Bilgi Veremem'

'Alman İstihbaratının Çalışmasıyla İlgili Bilgi Veremem'

Fatih UZUN
18.08.2014 - 19:14 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 09:48

Almanya Başbakanı Merkel, 'Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal İstihbarat Teşkilatı’nın (BND) Türkiye’ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin, 'Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum' dedi.

Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma ile görüşen Merkel, daha sonra BND'nin Türkiye’ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye’nin BND tarafından dinlendiğine iddialarının hatırlatan bir gazetecinin, ‘’Bu sizin, 'Dostlar arasında dinleme olmaz’ sözlerinizle bağdaşıyor mu?' sorusu üzerine Merkel, 'Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum. Gerekli olan ne varsa bu Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesi'nde (PKGr) konuşulur, tartışılır. Gerekli olduğunda PKGr'e daha fazla bilgi verebilir'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu cümleyi de ABD ilgili bağlamda sarfettiğini belirten Merkel, ''Biz hala güvenlik ve aynı zamanda bilgilerle nasıl davranacağımız konusunda farklı görüşe sahibiz. Bu farklılıkların süreceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Angela Merkel, bu konuda şimdilik bu kadar söyleyebileceğini kaydetti.

 Neslihan Dogan, Erbil Başay

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/375383--ist...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0