Görüş Bildir
Haberler
"Allah'ım Sen Akıl Fikir Ver" Dedirten 25 Sıra Dışı Ritüel

"Allah'ım Sen Akıl Fikir Ver" Dedirten 25 Sıra Dışı Ritüel

A. Ece
12.06.2018 - 17:40 Son Güncelleme: 15.06.2018 - 23:13

Dünya garip bir yer...

List25'ın hazırladığı listeyi sizlerle paylaşıyoruz:

Kaynak: https://list25.com/25-incredibly-biza...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Phuket Vejetaryen Festivali

25. Phuket Vejetaryen Festivali
list25.com

İsmi sizi yanıltmasın, bu festival sebzelerle alakalı değil. Bu festival boyunca insanlar 9 gün et tüketiminden kaçınıyorlar. Bazılarınız için bu kulağa kötü gelebilir. Fakat olaylar çok daha kötüleşiyor: Hayvanları onurlandırmak için keskin objeleri yanaklarından ve ağızlarından içeri sokuyorlar!

24. Aynu ayı tapınması

24. Aynu ayı tapınması
list25.com

Japonya ve Rusya yerlisi Aynular'ın ayıları kurban ettiği sıra dışı bir gelenekleri var. Ayıların tanrılar olduğuna inanan Anyular, insanlığı kutsamak için ayıları kurban ediyorlar. Uygulama kış uykusunda olan bir anneyi mağarasında öldürüp, yavrularını iki yıl boyunca tutsak olarak yetiştirmeyi ve boğmayı ya da mızrakla öldürmeyi içeriyor.

23. Bebek atmak

23. Bebek atmak
list25.com

Hindistan'da ebeveynler yeni doğmuş bebeklerini 9.14 metrelik bir türbenin çatısından aşağı atıyorlar. Bu ritüelin bebeğe güç verdiğine inanılıyor ve yaklaşık 700 yıldır devam ettiriliyor. Peki bu uygulama nasıl başladı? Bu durum başladığında bebek ölüm oranı çok yüksek olduğu için aileler bir cevap arıyorlardı. Bir ermişin Tanrı'nın koruyacağına olan inancın göstergesi olarak çocuklarını atmalarını önermesi üzerine, aileler bunu yapmaya başladı. Teknik olarak bu durum yasa dışı, fakat bazı aileler hala yapıyorlar.

22. Kendini kurban etme

22. Kendini kurban etme
list25.com

Nadir olsa da, Tibetli keşişlerin yanlış olduğunu düşündükleri bir şeyi protesto amaçlı kendilerini yakarak kurban ettiği biliniyor. Bu korkutucu ve rahatsız edici ritüel, Vietnam Savaşı sırasında Budist keşişler tarafından da uygulanmıştır.

21. Parmak kesme

21. Parmak kesme
list25.com

Çoğu insan yas tutarken ağlar, dondurma yer, hatta belki gidip bir danışmanla görüşür. Fakat Papua Yeni Gine'deki Dani Kabilesi yas tutunca uç noktalarda bir şey yapıyor: Kendi parmaklarını kesiyorlar. Bu durum genellikle sevdikleri birinin ölmesi üzerine kabile üyelerinin kendi parmaklarını yas göstergesi olarak kesmesi şeklinde gerçekleşiyor. Bu uygulama geçen yıllarda yasaklanmış olsa da, bazı üyeler devam ettiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Eskimo cenaze töreni

20. Eskimo cenaze töreni
list25.com

Eskimo insanları yemekleri için çok fazla savaş verdiği için, artık yardımı dokunmayan yaşlı insanlara bakmaz, aksine açlıktan ölmeleri ya da donmaları için onları bir buzun üzerine koyup denize bırakırlardı.

19. Hounen Matsuri

19. Hounen Matsuri

Hounen Matsuri, 15 Mart'ta Tagata Tapınağı'nda başlayan bir Japon doğurganlık ritüeli. Bu festival boyunca, insanlar felik şeklindeki objeleri taşıyor ve çiftler etraftaki bu heykellerin varlığında bir çocuk umuduyla dua ediyorlar.

18. İnek kanı içmek

18. İnek kanı içmek
list25.com

Güney Kenya ve Kuzey Tanzanya'da Masailer adıyla bilinen yerli kabileler doğum ve evlilik gibi çeşitli hayat odaklı etkinliklerde inek kanı içiyorlar. Ayrıca akşamdan kalma olduklarında da başa çıkmak için bu kanı içiyorlar. Bir bambu filizini kullanarak ineğin damarını kesiyor ve kanı emiyorlar. İneğin bu durumda ölmediği söyleniyor.

17. Satere Mawé Kabilesi'nin eldivenleri

17. Satere Mawé Kabilesi'nin eldivenleri
list25.com

Geçiş törenleri zamanın kendisi kadar eski ve bugün çocukların çoğu farklı şekillerde bunu yaşıyorlar. İster bar mitzvah olsun, ister sünnet, 18. yaş ya da balolar... Fakat Satere Mawé Kabilesi'ndeki çocuklar için bu durum ellerini acılı ısırıkları olan karıncalarla dolu eldivenlere sokmaktan geçiyor. Eldivenleri dans ederken on dakikalık süreler zarfında yirmi kez takıyorlar. Karıncalar ise normal ev karıncaları değil, mermi karıncalar. Bu karıncalar ismini ısırıklarının mermi kadar acıtmasından alıyor.

16. Akraba yamyamlığı

16. Akraba yamyamlığı
list25.com

Papua Yeni Gine'deki Fore Kabilesi akraba yamyamlığını yıllardır gerçekleştiriyor. Bu durum bir aile üyesini öldükten sonra dini bir hareket ya da ritüel olarak yemektir. Çoğu zaman bu olay saygıdan gerçekleşir, çünkü kişiyi içlerine aldıklarını sanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Eşini yanan kömür üzerinde taşımak

15. Eşini yanan kömür üzerinde taşımak
list25.com

Çin'deki bir ritüelde erkek, hamile eşini yanan kömürlerin üzerinde çıplak ayaklarla taşıyor. Bunun kadın için başarılı bir doğum sağlayacağına inanılıyor.

14. Güneş dansı

14. Güneş dansı
list25.com

Güneş dansı ovada yaşayan insanlar tarafından gerçekleştirilen uzun ve karışık bir yerli Amerikan ritüeli. Bu ritüelde dua ve orucu genç savaşçıların derilerini yırtmaları ve bayılana kadar dans etmeleri takip ediyor. Bu uygulamanın güneşi onurlandırdığı ve genç savaşçıların dayanıklılığını ölçtüğü söyleniyor. Birçok yerli Amerikan kabilesi bugün bu ritüele devam ediyor.

13. Ölülerle yaşamak

13. Ölülerle yaşamak
list25.com

Yüzyıllardır her kültürün kendi defin şekilleri vardır. Fakat Endonezya'daki Torajanlı insanlar başka bir şey yapıyor; hayatını kaybeden insanların bedenlerini yıllarca evde tutuyor, günlük olarak onları yıkıyor, giydiriyorlar ve hatta tuvalet görevi görsün diye bir çanak bile veriyorlar. Çürümeyi önlemek içinse bedenlere Formulin enjekte ediliyor.

12. Toprak dalışı

12. Toprak dalışı
list25.com

Başka bir garip ve tehlikeli geçiş töreni ise Pentecost Adası'ndaki Loltalafa'da bulunabilir. Bir çocuk bileğine ip bağlayıp yaklaşık 25 metrelik bir tahta kuleden atlıyor. Fakat bu olay bungee jumping gibi gerçekleşmiyor. Sadece birkaç çocuk ölmüş olsa da, genellikle alttaki zemine çarpıyorlar ve birçok çocuk kopmuş dalaklarla ya da başka iç sorunlarla yüzleşiyor.

11. Gök defni

11. Gök defni
list25.com

Tibet'te gök defni bir cesedi dağın başına sürüklemek, orada parçalara ayırmak ve tabiat güçlerine bırakmaktır. Bu bedenler genellikle akbabalar tarafından yenirler. Budistlere göre öldüğünüzde bedeniniz boş bir kabuktur ve onu kullanarak başka bir canlıya yaşam vermek nazikliktir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kemiklerin dönüşü

10. Kemiklerin dönüşü
list25.com

Madagaskar'da Merina Kabilesi ölü akrabalarını mezardan çıkarır ve onlarla dans ederler. Bu 'Famadihana' (Kemiklerin dönüşü) denilen bir ritüelin parçasıdır ve bu kabile, büyüklerinin yaşayanlar ve ölüler arasında bir aracı görevi gördüğünü düşünürler.

9. Kendini kamçılama

9. Kendini kamçılama
list25.com

Aşure Günü, Sunni ve Şiiler için oruç ve kutlama günüdür. Fakat, Şii Müslümanlar yas göstergesi olarak tüyler ürperten gösterilerde bulunurlar. Kişiler kırbaç, zincir ve hatta kılıç kullanarak kendi başlarına sertçe vururlar.

*Bu ritüel Türkiye'de gerçekleşmemektedir.

8. Kertenkele Tarikatı

8. Kertenkele Tarikatı
list25.com

Yine Papua Yeni Gine'de yapılan bu geçiş töreninde, bir erkek çocuğu Hans Tambaran adı verilen kulübeye giriyor ve derisi kertenkeleye benzeyecek şekilde kesiliyor. Bu ritüel erkek çocuğunun kertenkele tarafından yenilip adam olarak hayata yeniden gelmesini sembol ediyor.

7. Kamboçyalı aşk kulübeleri

7. Kamboçyalı aşk kulübeleri
list25.com

Kamboçya'da Kreung isimli bir kabile burada çoğu babanın kalp krizi geçirmesine neden olacak bir şey yapıyor: 13-15 yaşlarında ergenliğe erdiği sırada, kızlarının öylesine ilişkiler yaşamaları için kulübeler inşa ediyorlar.

6. Yeni evlilere tuvalet yasağı

6. Yeni evlilere tuvalet yasağı
list25.com

Borneo'da Tidong Kabilesi yeni evlilerin üç gün, üç gece boyunca tuvalete gitmelerini yasaklayan eski, sıkı bir düğün geleneğini izliyor. Bu süreç boyunca çift çok yakından izleniyor ve bu uygulamanın onlara hayatlarının geri kalanında şans getireceğine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Jamaika usulü doğum günü unlaması

5. Jamaika usulü doğum günü unlaması
list25.com

Dünyanın geri kalanında doğum günleri genellikle pasta, dondurma ve kötü doğum günü şarkıları söylemeyi içerir. Jamaika'da ise doğum günü olan kişiye un atıyorlar! Efsaneye göre bu olay şaka ile başlamış ve popülerleşmiş.

4. La Tomatina

4. La Tomatina
list25.com

Bunol isimli İspanyol kasabasında her yıl La Tomatina adında epik bir savaş yaşanıyor, binlerce insan birbirine domates atmak için toplanıyor. Dünyanın en büyük domates savaşı olan bu etkinlik, 72 yıldır devam ettiriliyor.

3. Bebeklerin üzerinden atlamak

3. Bebeklerin üzerinden atlamak
list25.com

İspanya'da El Colacho adı verilen festivalde şeytan gibi sarı kırmızı giyinmiş adamlar insanları küçük düşürerek ve kırbaçlayarak sokaklarda koşuyorlar. Bu sırada yeni doğan bebekler sokaklara yataklar üzerinde konuluyor ve bu adamlar üzerlerinden atlıyorlar. İnanışa göre bu etkinlik bir zamanlar şeytanın üstesinden gelmeyi sembol eden Hıristiyanlıkla karışmış bir doğurganlık seramonisiymiş.

2. Şans için köpek yemek

2. Şans için köpek yemek
list25.com

Çin'deki Yulin Festivali sırasında insanlar Çin batıl inancına göre şans ve sağlık için köpek eti yiyorlar. Ayrıca köpek eti yemenin vücut ısısını artırdığına da inanıyorlar. 2009'da festival protesto dalgasına, sosyal medya kızgınlığına ve hayvan hakları konusunda endişelere neden olmuştu.

1. İnsan dişi törpüleme

1. İnsan dişi törpüleme
list25.com

Bali'de insanları hayvansal özelliklerinden arındırmak için Hindu bir rahip, özellikle köpek dişleri olmak üzere, insanların dişlerini törpülüyor. Bu çocukluktan yetişkinliğe geçiş için bir tören sayılıyor ve insanın vahşi taraflarını yumuşattığı düşünülüyor. Bu ritüelin tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar uzanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
235
116
28
18
15
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Eren A.kaya

uyuyan ayıdan ne istersiniz gönüllü gavatlık niye yaparsınız niye üç gün boyunca sıçmazsınız ölüleri niye gömmez yaşlılarınıza niye sahip çıkmazsınız bebekle... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

işte Kur'an bu yüzden indi!....sapıtmış,sapık olan nefse düzenleme,doğruyu gösterme,eğitmek için kullanım klavuzu olarak!ayrıca şeytani dürtülere,saçma sapan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

"Budistlere göre öldüğümüzde bedenimiz, boş bir kabuktur ve onu kullanarak başka bir canlıya hayat vermek nazikliktir." E abicim teori doğru da uygulama yönt... Devamını Gör