Görüş Bildir
Haberler
'Alice Harikalar Diyarında'nın Yazarına Pedofili Suçlaması

'Alice Harikalar Diyarında'nın Yazarına Pedofili Suçlaması

FreiGeist
27.01.2015 - 16:25 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

En sevilen çocuk kitaplarından Alice Harikalar Diyarında’nın yazılışının 150’inci yıldönümü dolayısıyla BBC’de yayınlanacak bir belgeselde, yazarı Lewis Carroll’un “bastırılmış pedofil” olduğu iddialarına yer verilecek.

İddia, Carroll’un bir Fransız müzesinde bulunan, çıplak bir kız fotoğrafına dayandırılıyor. Arşivde bulunan küçük çıplak kız fotoğrafının, “Gerçek Alice”in ablası olduğu bildiriliyor. 1832-1898 yılları arasında yaşamış olan Carroll, yazarlığının yanı sıra, matematikçi, mantıkçı, Anglikan papazı ve fotoğrafçı olarak da biliniyor.

BAFTA ödüllü gazeteci Martha Kearney tarafından sunulan belgesel, Lewis Carroll’un çocuklarla ilişkilerini, “Gerçek Alice”e karşı duygularını ve ünlü eserini etkileyen unsurları araştırmayı hedefliyor. Yazarlar Philip Pullman ve Will Self’in de katkılarıyla gelecek hafta BBC’de yayınlanacak The Secret World of Lewis Carroll/ Lewis Carroll’ın Gizli Dünyası adını taşıyan belgesel, gerçek Alice’in ailesinden gelenlerin konu hakkındaki görüşlerine de yer verecek. Belgeselde, gerçek adı Charles Lutwidge Dodgson olan Lewis Carroll’ın çocuk ve ergenlere karşı cinsel ilgisi olduğu ve Victoria döneminin Jimmy Saville’i olduğu iddiaları tartışılacak. 2011’de ölen ünlü İngiliz radyo-televizyon sunucusu Jimmy Saville’in ölümünden sonra çocuklara ilgisi olan bir cinsel sapık olduğu, bazı tâciz olaylarına karıştığı ortaya çıkmıştı.

ALICE’İN ABLASI LORNA

ALICE’İN ABLASI LORNA

Adlî tıp destekli dedektif soruşturması gibi hazırlanan belgeseldeki araştırmayla ortaya çıkan Carroll hakkındaki bazı gerçekler şöyle ifade ediliyor:

  • Romana konu olan gerçek Alice’in adı, Alice Liddell. Carroll’ın komşusu Christchurch başpapazının kızı.

  • Carroll, kızkardeşlerin fotoğraflarını çekmiş. Lewis Carroll, Alice ve kızkardeşleri Lorna ve Edith’in kendi çektiği fotoğraflarını, Alice Harikalar Diyarında’nın ilk baskısında kullanmış.

  • Fransa’daki arşivden, Alice’in ablasının çıplak fotoğrafı çıktı. Carroll, Alice’in ablasının tamamen çıplak bir resmini de çekmiş. Çıplak fotoğraf, Alice’in ablası Lorina Liddell’ın ergen döneminin başlangıcına ait.

TELEGRAPH ve Taraf

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
14
6
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hadi ya küçüklüğümün en sevdiklerimden biriydi Alis Harikalar Diyarı şaşırdım.

Pasif Kullanıcı

=( ismime baksana sen =(