Görüş Bildir
Haberler
‘AKP Çuvallamış ve İç Politikada Olduğu Gibi Dış Politikada da Şanzımanı Dağıtmıştır’

‘AKP Çuvallamış ve İç Politikada Olduğu Gibi Dış Politikada da Şanzımanı Dağıtmıştır’

ATKN
16.02.2016 - 11:35 Son Güncelleme: 16.02.2016 - 11:36

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin politikalarını eleştirerek, 'AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır' ifadelerini kullandı. Suriye'deki durumun Türkiye'ye etkilerine de değinen Bahçeli, 'Her türlü askeri operasyon milli görevdir. Türkiye'nin egemenlik hakları her türlü yaklaşımın üstünde ve önündedir' dedi ve ekledi: 'Artık 'Ey Amerika' demenin bir şey getirmediği görülmelidir. Türkiye milli varlığını korumak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. AKP korkmasın, pısmasın, alttan almasın. Türkiye birliği için beraberdir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

'Milli güvenliğimiz aşırı riskle karşı karşıyadır'

İç ve dış politikada üst üste kaybedilen mevziler ülkemizi zora sokmaktadır. Türkiye siyaseti sıkışma yaşamaktadır. AKP Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Endişelerimiz bir hayli fazladır. Milli güvenliğimiz aşırı riskle karşı karşıyadır. Artık gizleyecek bir şey kalmamıştır.

İçinde bulunduğumuz şartlar ağırdır, hükümetimiz ise pasiftir. Yaşananlar geleceğimizi rehin altına almaktadır. AKP böylesi çaresizliğe göz göre göre düşmüştür. Ne ortadaoğudaki oyunu doğru okuyabilmiş, ne küresel güçlerin planlarını görebilmiştir. Davutoğlu atmış ama tutmamıştır, gaflet ve yanılgısının kurbanı olmuştur. Bu yanılgının Türkiye'ye yansıması son derece olumsuzdur.

'Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire, Sahte Kabadayı filmleri ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum'

'Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire, Sahte Kabadayı filmleri ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum'

Kibar Feyzo

Davutoğlu bu fecaatin bir numaralı failidir. Geçmişte hem Davutoğlu hem Erdoğan öyle konuşmalar yapmıştır ki yüzleri varsa bugün kızaracaktır. 'Ortadoğu'nun sahibi, öncüsü olacaktık. Suriye halkının sözcüsü olacaktık. Başkalarının gündemine dublör olma devri kapanmıştı. Yeni bir Ortadoğu doğuyordu, ülkemizin etrafından istikrar ve refah kuşağı oluşacaktı.' Bu sözleri Davutoğlu söylüyor. Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı. Sınırlarımızı propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu. Sayın Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum.

'AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır'

'AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin dış politikasına yön veren kişinin sözleri ve önerilerine ibret alarak bakınız. Dış politikada ördüğü teorik çatının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını fark etmiş midir? AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır. Biz sorun yumağı diyerek coğrafyamızı değiştiremeyiz, tarihimizi inkar edemeyiz. Biz doğudan batıya, kuzeyden güneye ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetiyiz. Neyle uğraşacaksak mevcut avantaj ve dezavantajlarımıza göre bunları başarmak zorundayız. Hamasi nutuklar bir şey kazandırmamaktadır. Türkiye'nin yanlış ellerde heba olduğunu görmek mecburiyetindeyiz.

'Türkiye Suriye buhranının ceremesini çekmektedir'

'Türkiye Suriye buhranının ceremesini çekmektedir'

Yaklaşık 3 milyon mülteci Türkiye'dedir. Mülteci sayısının 100 bine ulaşmasını kırmızı alarm olarak gören Davutoğlu'nun 3 milyona yakın Suriyeli mülteci için ne diyeceği meçhuldür. Yeni bir mülteci kalabalığı sınırımızda birikmiştir. Geçtiğimiz hafta Münih'te düzenlenen toplantıda çatışmaların durdurulması kararlaştırılmışken, Rusya'nın sivil insanları katletmesi barbarlıktır. Mülteci sayısının artacağı, 600 bin yeni mülteci ile karşı karşıya kalabileceğimizi göstermektedir. Türkiye Suriye buhranının ceremesini çekmektedir. AB 3 milyar euroluk rüşvet ile Suriyeli mültecileri almamızı dayatmaktadır. AKP ise meseleyi makul bir yere indirmiştir. 

'Ya döviz, ya otobüs sözleri çok sorunludur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde AB liderleriyle yaptığı mülteci pazarlığı medyaya sızmıştır. Ensar politikası diyenler AB tarafından vaadedilen parayı yetersiz bulmuştur. Alnımızda enayi yazmıyor diyen Erdoğan, BM'den gelen 455 milyon doları eleştirmektedir. Bir yönü ile Erdoğan haklıdır. BM üç maymunu oynamaktadır. Erdoğan ve AKP hükümeti ne kadar haklı olsada ikircikli ve çelişkilidir. Ya döviz, ya otobüs sözleri çok sorunludur.

Sorun kaynağında kurutulmadıktan, Türkiye'nin mülteci sorununundan kaçması beklenemez. Küresel adalet ve insanlık değerleri ortak hareket etmeyi gerektirmektedir. Balıklara yem olan insanlar hepimiz için uyarıcı olmalıdır. 

'Mülteci sorununu paraya endekslemek ülkemizin ve milletimizin saygınlığını hiçe saymak olacaktır'

AKP hükümeti kamplarda bulunan mültecilere elbette desteğini vermelidir. Ensarız diyenlerin tarihi sorumluluğu bu olacaktır. Ancak mülteci sorununu paraya endekslemek ülkemizin ve milletimizin saygınlığını hiçe saymak olacaktır. AB ve BM elini taşın altına koymaktan kaçındıkça yanan ateş insanlığın bacasını tutuşturacaktır.  Halep, Osmanlı'dan ayrıldığından beri üzerine güneş doğmamış, karanlıkta kalmıştır.

'Senaryonun kim tarafından yazıldığı belli olan savaşa katılmaya kim karar vermiştir?'

'Senaryonun kim tarafından yazıldığı belli olan savaşa katılmaya kim karar vermiştir?'

Türkiye'nin Suudi Arabistan'la ortak faaliyete hazırlanması en çok konuşulan konulardan biri olmuştur. Suudi yönetiminin keşif çalışmasından sonra İncirlik'e 5 savaş uçağı göndermiştir. AKP'nin Dışişleri Bakanı, Suudi askerlerinin Türkiye'den geçmesinin temenni olduğunu söylemiştir. Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerle Türkiye kara operasyonuna girmeye hazırlanmaktadır. Bundan TBMM'nin haberi yoktur. Senaryonun kim tarafından yazıldığı belli olan savaşa katılmaya kim karar vermiştir? Türkiye muz cumhuriyeti midir? 

BM Güvenlik Konseyi 2014 yılında aldığı kararlarla Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını teyit etmiştir. Hal böyleyken savaş çığırtkanlığı Türkiye'yi tehlikeye sürüklemek değil midir? Riyad'a bu rolü kim vermiştir? Suudi Arabistan, PKK/PYD terörüyle mücadelemizde hangi katkıyı sunmuştur? ABD terörle mücadele ettiğini ifade etmekte ama PYD ve PKK ile sarmaş dolaş gayri ahlaki davranmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Her türlü askeri operasyon milli görevdir'

'Her türlü askeri operasyon milli görevdir'

Türkiye'yi bölgenin hedef tahtası haline gelmesiyle ne umulmaktadır? Hükümet, acilen TBMM'ye bilgi vermelidir. Bunun pahalıya mal olacağı akıldan çıkarılmamalıdır. 

Her türlü askeri operasyon milli görevdir. Türkiye'nin egemenlik hakları her türlü yaklaşımın üstünde ve önündedir. Bağımsızlık, şerefli yaşamak için ölmesini de biliriz. Türk milletinin kimseden korkusu yoktur. Ancak her askeri aktivitenin hukuki temeli olmalıdır.

'1 Mart tezkeresine yanlış bakış fırsatların kaçmasına neden olmuştur'

2003 yılında 1 Mart tezkeresinde karar verememiş, Türkiye'nin eli zayıflamıştır. 1 Mart tezkeresi kabul edilmiş olunsaydı PKK'ya karşı etkili davranılabilecek, peşmergenin önüne geçilebilecek, Irak'ın geleceğinden söz sahibi olunabilecek, uluslararası etkinliğimiz daha bir sonuç olabilecekti. 1 Mart tezkeresine yanlış bakış fırsatların kaçmasına neden olmuştur. Şimdi Suriye'de bir Kandil yaratmanın peşindeler. Şimdi buna kesinlikle müsaade edilmemelidir. Amaç teröristlere devlet kazandırmaktır. Şark meselesi 4 parçalı Kürdistan kurulmadığı müddetçe emellerinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

'Müslim Türkiye'ye meydan okumaktadır. Bu terör örgütü şımartılmıştır'

Obüslerle PKK/PYD teröristleri hedef alınmaktadır. PYD Azez koridorunda kanlı ve alçak ilerlemesine devam etmektedir. Salih Müslim Türkiye'ye meydan okumaktadır. Bu terör örgütü şımartılmıştır. Kobani döneminde teröristleri tedavi ettiren AKP'nin günahları fazladır. Kobani'yi selamlayan bu Serok Davutoğlu'dur. Peşmerge ve PKK militanlarına karşılama töreni düzenleyen Erdoğan'ın başında olduğu AKP hükümetiydi.

'PKK eşittir PYD'dir, katil her yerde katil, terörist her yerde teröristtir'

'PKK eşittir PYD'dir, katil her yerde katil, terörist her yerde teröristtir'

PYD terör örgütünün lideri Salih Müslim, 3 defa Türkiye'de hiç utanmadan, kaygı duymadan misafir muamelesi görmüştür. CHP'de çürümüş bazı vekiller de PYD'nin sözcüsü gibi konuşuyorlar. PKK eşittir, PYD'dir. Katil her yerde katil, terörist her yerde teröristtir. Bu teröristler Türkiye'ye kafa tutmaktadır. Sözde terör kantonlarını birleştirme gayretindedirler. 

Bunlar at hırsızı, tren soyguncusu değil teröritlerdir. Türkiye üzerinde hesapları vardır. Biden kimdir ki, binlerce kilometre öteden emirler yağdırmaktadır. Fransızca ahlaksızca çağrı yapmaktadır.

Erdoğan'ın Sur ve Cizre'de için sözleri talihsiz ve yürek yaralayıcıdır. Bu topraklar Türk'ündür ve gelecek yıllar da Türk kalacaktır. Aksini iddia edenlerse vatan hainidir. Bu gerçeği hiçbir küresel güç değiştiremeyecektir. 

'ABD, Rusya ile hareket edip Kürdistan'ın kuruluşunda rol mü üstlenmektedir?'

ABD, PYD'ye silah verdikçe, bu silahlar PKK ile Türkiye'de şahadete yol açmaktadır. ABD karar vermelidir. ABD, Rusya ile hareket edip Kürdistan'ın kuruluşunda rol mü üstlenmektedir? Türk milleti böyle rezil niyetlere papuç bırakmaz. Bu kovboy numaralarına Türk milleti geçit vermez. Artık 'Ey Amerika' demenin bir şey getirmediği görülmelidir. Türkiye milli varlığını korumak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. AKP korkmasın, pısmasın, alttan almasın. Türkiye birliği için beraberdir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
15
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

tayyibe diktatör deyip karşısına çıkan adayları partiden atan insan müsvettesine bahçeli denir....

Pasif Kullanıcı

Bi siktir git artık bunak herif. Şanzımanı dağıtmış. Sanırsın kahvede sohbet ediyor. Bir gün de çık iki kelam et. ikİ politika üret beyinsiz

Kavinsky

Diyene bak amk. Ülkenin ve muhalefetin amına koymuş hala ölmemekte direniyor ve konuşuyor. Bırak şu partiyi de yürüsün gitsin. Dibe çekiyorsun partiyi. Aynı ... Devamını Gör