Görüş Bildir
Haberler
'Akdeniz'de Göçmen Ölümleri Geçen Yıla Göre 30 Kat Arttı'

'Akdeniz'de Göçmen Ölümleri Geçen Yıla Göre 30 Kat Arttı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz'de bu yıl teknelerin batması sonucu ölen göçmenlerin sayısının 30 bine ulaşabileceğini bildirdi.

Örgüt, 2015'te Akdeniz'deki göçmen ölümlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre 30 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler son olarak haftasonu Libya açıklarında batan teknede de 800 kişinin öldüğüne inanıyor. Daha önce batan bir göçmen teknesinde hiç bu kadar fazla kişi hayatını kaybetmemişti.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgilere göre, Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Joel Millman yaptığı açıklamada, geçen yılın aynı döneminde Akdeniz'de sadece 56 göçmenin öldüğüne dikkat çekti.

Millman, '2014'teki 3279 olan toplam ölü sayısının bir kaç hafta içinde aşılacağından ve yıl sonuna kadar 30 bine ulaşabileceğinden, hatta daha da fazla olabileceğinden korkuyoruz' dedi.

2015'te Akdeniz'de teknelerinin batması sonucu 1700'den fazla göçmenin can verdiği sanılıyor.

Kaptan ve yardımcısına suçlama

Kaptan ve yardımcısına suçlama

Libya açıklarında batan teknenin 27 yaşındaki Tunuslu kaptanı Muhammed Ali Malik ile 25 yaşındaki yardımcısı Suriyeli Mahmud Bikhit 'dikkatsizlik sonucu toplu ölüme yol açmakla ve insan kaçakçılığıyla' suçlanıyor.

İlgili haber için: Akdeniz’de Yakın Tarihin En Ölümcül Faciası...

Savcılar, teknenin alabora olmadan hemen önce bir Portekiz konteyner gemisiyle çarpıştığını, ancak konteyner gemisi mürettebatının olayda sorumluluğu olmadığı bildirdiler.

Avrupa Birliği (AB), göçmenlerin Akdeniz yolunda ölümlerinin önüne geçebilmek için çeşitli önlemler almıştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de AB liderlerinin Akdeniz'de arama kurtarma operasyonlarının arttırılması için somut mali fonlar ayırmaları gerektiğini vurguladı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0