Görüş Bildir
Haberler
‘Ajanlıktır, Casusluktur, Hesabını Verecekler’

‘Ajanlıktır, Casusluktur, Hesabını Verecekler’

ATKN
30.05.2015 - 21:43 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 23:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'un fethi kutlamalarında MİT TIR'larıyla ilgili haberler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Utanmadan, sıkılmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz'.

'Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara aydın diyemem'

'Biz bu ülkede bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların ne olduğunu çok iyi biliyoruz' diyen Erdoğan, 'Şimdi bazı aydınlar çıkmış, bunlar aydın değil, bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı 3. kattan atmak suretiyle bıçaklayıp, üzerinden arabayla geçen o kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlara biz aydın diyemeyiz' şeklinde konuştu.

'ABD'de New York Times diye paçavra var'

Erdoğan, 'ABD'de New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayımladı. Neymiş? Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken 2 yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde New York Times gazetesinin yayınladığı yazıyı eleştirmiş, 'sen bir gazetesin, haddini bileceksin' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 'Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin, yazdıklarının benzerlerini 1896'da Sultan Abdülhamit için yazıyordu. Bu gazete o gün Osmanlı Devleti'ne ve onun başındaki kişiye karşı kustuğu kini bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onu temsil eden şahsıma yöneltiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile, çizgide değişiklik yok. Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen bu gazete, son zamanlarda Pensilvanya ile sıkı bir iş birliği içinde'

'Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler'

'KPSS sorularını çaldılar, 'himmet' diyerek milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar, Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar' diyen Erdoğan, 'Utanmadan, sıkılmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi, dün, durdurulan TIR'lara ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşmış, ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gün içerisinde partisinin Ankara mitinginde Adana ve Hatay'da durdulup aranan ve MİT'e ait TIR'lara ilişkin görüntülerin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasını değerlendirmiş, TIR'lardaki malzemeler için 'Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?' açıklamasını yapmıştı

Yoğun katılım

'Yeniden diriliş, yeniden yükseliş ve yeni Türkiye için fethin 562. yılında Yenikapı'da buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenen kutlamalar için vatandaşlar, özellikle Zeytinburnu ve sahil yolundan, toplu taşıma araçları ve vapurlarla etkinlik alanına geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, alana 120 kapıdan giriş yaptı. Alanın büyük bölümünü dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarını sallayarak, marşlara eşlik etti. Alanda sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Uğur Işılak'ın sözlerini yazdığı 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, helikopterle Yenikapı'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mehter takımı konser verdiği esnada, ellerinde bayraklarla 16 Türk devletini temsil eden askerlerin bulunduğu yerden yürüyerek, alana giriş yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz'

'Devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında 'Devlet öylesine bir kudrete sahip olmalı ki kendi silahını kendi yapsın, kendi vatandaşını kendi beslesin, kendi ekonomisini kendi kursun, kendi uçağını kendi yapsın. İşte AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz' dedi.

Kendi piyade tüfeğini yapamayan bir ülkeden kendi ATAK helikopterini yapan bir ülke haline gelindiğini belirten Davutoğlu, 'Size söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu semada uçan uçaklar yüzde yüz Türk yapımı olacak' diye konuştu.

Davutoğlu, 'Şimdi yeni bir seçime giderken bütün İstanbul'a söz veriyoruz. Diyoruz ki İstanbul tarihte olduğu gibi dünyanın merkez şehri olacak. Dünya İstanbul'a bakacak, İstanbul'a göre adım atacak' ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar:

Fotoğraflar:
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: AA, DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0