Görüş Bildir
Haberler
'Ajan Benzetmesi Gülünç'

'Ajan Benzetmesi Gülünç'

adem kara
04.06.2014 - 09:07 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 09:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan’ın CNN muhabiri Ivan Watson hakkındaki 'ajan' benzetmesine ABD’den yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı, Watson’a yöneltilen suçlamaları 'gülünç' olarak niteledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Marie Harf, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CNN International muhabiri hakkındaki 'ajan' benzetmesi için 'gülünç' ifadesini kullandı.

CNN’i savunan Harf, dünya çapında izlenen kanalın bağımsız ve önyargısız olduğunu söyledi.

Türkiye’de basın özgürlüğünü desteklediklerini belirten Harf, 'Ivan Watson’ın canlı yayın sırasında gözaltına alınması da dahil konuyla ilgili endişelerimizi aktarmaya devam edeceğiz' dedi.

Ivan Watson, cumartesi günü Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim’de yaptığı canlı yayın sırasında gözaltına alınmıştı. Polis, Watson ve kameramanından pasaport ve basın kartlarını istemişti.

Watson, Twitter hesabından gözaltına alındığını ve bir polisin diziyle kendisine arkadan vurduğunu duyurmuştu.

30 dakika sonra bırakılan Watson, bir başka polisin, vuran polis adına özür dilediğini Twitter hesabında paylaştı.

Olay sonrası CNN’den “Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve tarafsız olmuştur, olmaya devam etmektedir” açıklaması geldi.

'CNN'in dalkavuğu'

“Bir tane o CNN’nin dalkavuğu oralarda bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International yerlisi, geçen yıl sekiz saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür, tarafsız, bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar.”

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/ajan-be...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0