Görüş Bildir
Haberler
'Ağrı'ya İstanbul'dan Uçakla Polis Getirildi'

'Ağrı'ya İstanbul'dan Uçakla Polis Getirildi'

adem kara
04.04.2014 - 16:15 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 16:42

Oyların 15. defa sayılacağı Ağrı'da gerilim yüksek... Şehre İstanbul'dan polis getirildiği belirtiliyor. Sırrı Sakık ise, 'Başbakan bir bakanını yollasın onunla bir daha yarışalım' diye belirtti.

Radikal'in haberine göre Ağrı İl Seçim Kurulu belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimine ait kullanılan bütün oy pusulalarının tekrardan sayılmasına karar verirken; belediye başkanı seçilen BDP'li Sırrı Sakık, 'Kazandığımızı sindiremiyorlar. Kazandığımız seçimler, demokrasiden uzak hilelerle bizden alınmak isteniyor' diye belirtti. BDP ve CHP il başkanları da, 'şehrin abluka altına alındığını, uçaklarla çevre illerden ve İstanbul'dan polisler geldiğini, giriş çıkışların kontrol altına alındığını' söylediler.

Ağrı'da oylar 15. defa sayılacak

Ağrı belediye başkanlığı seçimlerini BDP'li Sırrı Sakık kazandı. Sırrı Sakık 20 bin 600, AKP- AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy aldı. AKP- AK Parti'nin itirazları sebebiyle 14 defa oylar tekrardan sayılırken; dün il seçim kurulu bir defa daha oyların tekrardan sayılmasına karar verdi. Sırrı Sakık, ilk tepkisini twitter'dan 'AKP- AK Parti'nin bu kaçıncı itirazı..sayısını unuttuk! Ağrı İl Seçim Kurulu itiraz yolu kapalı olmak üzere oyların bir daha sayılması kararını verdi. Bu da bize gösteriyorki kazandığımız seçimler demokrasiden uzak hilelerle bizden alınmak isteniyor. Kazandığımız bir seçimi içinize sindiremiyor musunuz? Sayın Başbakan'a çağrımdır. Başbakan Yrd. ya da Bakanlardan birini Ağrı'ya gönderin, aday yapın, istediğiniz bir tarihte seçimi yenileyelim ve yarışalım... Hodri meydan' diye gösterdi.

'İTİRAZLARIN SAYISINI UNUTTUK'

Ağrı BDP İl Başkanı Halef Keklik, 'Biz artık yorulduk, itirazların sayısını unuttuk. Seçimlerden akabinde kaç defa kazandığımız teyid edildi. Tekrar il seçim kuruluna itiraz ettiler. YSK yolu kapalı şekilde tekrardan sayım kararı alındığı denildi. Avukatlarımız YSK'ye başvuru yollarını araştırıyorlar. Şehrin giriş çıkışları polis, jandarmalarla kuşatılmış, muhteşem hal görüntüsü var. Biz demokrasiye, halkın özgür iradesine saygı duyulmasını istiyoruz. Halkın tercihine saygılı olsunlar. Hakkımız olan belediye bize verilmeli' diye belirtti. Keklik, 'Herhangi bir gerginliğe mahal vermiyoruz' derken, 'Şehirde bir kuşatma görüntüsü var. Şu anda biz itiraz ettik, YSK'ye başvuru yolu açılırsa oylar sayılamayacak, olmazsa sayıma başlanacak' diye açıkladı.

Ağrı CHP İl Başkanı Birol Öztürk de, 'Şehir abluka altına alınmış durumda, sıkıyönetim var gibi, çevre illerden, uçaklarla İstanbul'dan polisler geldi. Şehre giriş çıkışlar kontrollü. Temel cadde tümünün kapalı durumda. Ben avukatım, adliyeye girmekte zorlanıyorum. Görülmemiş bir olay. BDP seçimleri kazandı fakat BDP'den alınıp AKP- AK Parti'ye verilecek onun hazırlığı var gibi' bildirmesini yaptı.

Radikal

Kaynak: http://www.arcaajans.com/haber/siyase...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0