Görüş Bildir
Haberler
'Afrin' Yorumları Bahçeli ve Erdoğan Tarafından Eleştirilen Başbuğ'dan Açıklama: 'Yersiz İthamlar'

'Afrin' Yorumları Bahçeli ve Erdoğan Tarafından Eleştirilen Başbuğ'dan Açıklama: 'Yersiz İthamlar'

Emre Ordu
13.02.2018 - 18:43 Son Güncelleme: 14.02.2018 - 13:08

Genelkurmay'ın eski Başkanı İlker Başbuğ, Afrin operasyonuna ilişkin 'Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanı değil' açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin eleştiri oklarının hedefindeydi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başbuğ, Bahçeli’nin yersiz ithamlarda bulunduğunu belirtti, Erdoğan'ın ise açıklamasının içeriğiyle ilgili doğru bilgilendirilmediğini düşündüğünü söyledi ve ekledi: 'Ancak, beyanlarında geçen ‘gerekli cevabı alacak’şeklindeki ifade ile bugüne kadar uğradığımız haksızlıklara yeni bir haksızlığın daha ilave edilebileceğinin kastedildiğini değerlendirmek istemiyorum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlker Başbuğ, yaptığı yazılı açıklamada kendisine yönelik tepkiye şu yanıtı verdi 👇

İlker Başbuğ, yaptığı yazılı açıklamada kendisine yönelik tepkiye şu yanıtı verdi 👇

Başbuğ açıklamayı kendi sitesinden yaptı.

Geçtiğimiz günlerde TSK'nın, ÖSO ile birlikte Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü operasyonu değerlendiren İlker Başbuğ, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: 

'Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG’ye, PYD’ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik. Sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder.”

Bahçeli: "Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim?"

Bahçeli: "Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlker Başbuğ'un sözlerine bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli, 'Zeytin Dalı harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş. Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim? Varoluş yokoluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse, söyleyin bana neyin dert edecektir?' diye konuştu.

Erdoğan: "Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak"

Erdoğan: "Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak"

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a, İlker Bağbuğ'un açıklaması da soruldu. Erdoğan, 'Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Afrin'i siyasete malzeme edenler Başbuğ'un yanındakiler. Yazıklar olsun, gerekli cevabı alacak' dedi.

Açıklamalar sosyal medyanın da gündeminde 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
239
48
16
14
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Luiz Emmi

başbuğ operasyon için "siyasidir" diyenleri eleştiriyor, "vatan meselesidir" diyor zaten. ne tür danışmanlarınız var ben anlayamıyorum ki.

portside

Bahçeli yeminle büyük yancı. Okey masasında yanda oturur da "off be abi ne taş çektin", "Sen bu oyunu çok pis oynuyorsun" diye masa sahibine yalaklanırken "b... Devamını Gör

aleyna..

Olay şu bu vatan için gözünü kırpmadan canını verecek olan askerlerimiz orda savaşıyorlar şehit veriyoruz ailelerinin hepimizin yüreği yanıyor ama ne zaman b... Devamını Gör