Görüş Bildir
Haberler
'Af Örgütü'nün Sığınmacıların Sınır Dışı Edildiği Suçlamaları Doğru Değil'

'Af Örgütü'nün Sığınmacıların Sınır Dışı Edildiği Suçlamaları Doğru Değil'

Batuhan
03.04.2016 - 10:48

Türk Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Af Örgütü'nün, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıları son haftalarda kitlesel biçimde sınır dışı ettiği yönündeki suçlamaları geri çevirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Af Örgütü'nün, Türkiye'nin son haftalarda çok sayıda Suriyeliyi zorla ülkelerine gönderdiği yönündeki suçlamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin ülkelerindeki savaş ortamından kaçan Suriyelilere beş yılı aşkın bir süredir “açık kapı politikası” uygulamakta ve uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde, sınırda “geri göndermeme” ilkesine titizlikle uymakta olduğu kaydedildi. Bu politikanın bir sonucu olarak Türkiye'nin 2 milyon 700 binden fazla Suriyeli’ye ev sahipliği yapmakta olduğu belirtilen açıklamada, 'Türkiye, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundadır. Bu durum, ülkemizin geri göndermeme ilkesine titizlikle riayet ettiğinin açık bir göstergesidir. Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüş için teşvik edilmeleri veya mecbur bırakılmaları sözkonusu değildir' denildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerine bağlı olduğunu ve ülkelerindeki şiddet ve istikrarsızlıktan kaçan Suriyelilere koruma sağlamaya devam etme hususunda kararlı olduğunu belirtti.

Türkiye'ye yönelik suçlamalar neydi?

Türkiye'ye yönelik suçlamalar neydi?

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, Türkiye'nin güney sınırında geçen haftalarda kitlesel sınırdışı olayları yaşandı. Af Örgütü rakamlar konusunda sadece tahmin yürütülebileceğini ancak binlerce Suriyelinin sınırdışı edildiğinden endişe edildiğini açıkladı. Örgütün Türkiye temsilcisi Marie Lucas aralarında erkek, kadın ve çocukların da bulunduğu 100 kişilik gruplar halinde sığınmacıların Türkiye'den Suriye'ye sınırdışı edildiğini söyledi.

Af Örgütü'nün Türkiye'ye yönelik suçlamalarının ardından Federal Hükümet sözcü vekili Georg Streiter, Uluslararası Af Örgütü'nün bu yönde Türkiye'ye yönelttiği suçlamaların doğru olup olmadığını onaylayamayacağını ancak konunun inceleneceğini açıklamıştı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kenan Turan

AB sınır dışı edince sıkıntı yok.

onur

çık istersek idade ederiz sayın aq larım deyin siz kaç tane aldınız ki bize insanlık öğretiyorsunuz oc ları deyin....

Siyaset böyle yapılır.İnka ediceksin yapmıyoruz diyeceksin yapacaksın.Sözde İNSAN HAKLARININ KALESİ Avrupa insanlara sırt dönmüş durumda ama kabul ettir etti... Devamını Gör