Görüş Bildir
Haberler
Adli Kolluk Yönetmeliği Yine Değişti

Adli Kolluk Yönetmeliği Yine Değişti

Onedio Medya
01.03.2014 - 11:30 Son Güncelleme: 01.03.2014 - 16:56

Adli Kolluk Yönetmeliği'nde Değişiklik

Adli kolluk yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Artık savcılar, polis ve jandarmaya sadece görev sahalarında gözaltı talimatı verebilecek. Yani polisin sahasında jandarma, jandarmanın sahasında da polis gözaltı yapamayacak.

Adli Kolluk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin cumartesi günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Adli Kolluk Yönetmeliği'nin ilgili maddesi, 'Cumhuriyet savcılarınca, adli görevler ile ilgili emir ve talimatlar, kolluk birimlerinin aralarındaki iş bölümü ile kolluk teşkilatlarının görev ve yetki alanlarına göre verilir' şeklinde değiştirildi.

Maddenin eski halinde 'Cumhuriyet savcılarınca, adli görevler ile ilgili emir ve talimatlar zorunluluk bulunmadıkça , kolluk birimlerinin aralarındaki iş bölümü ile kolluk teşkilatlarının görev ve yetki alanları gözetilerek verilir' deniyordu.

'Zorunluluk bulunmadıkça' ifadesinin çıkarılmasıyla, savcılar artık, kolluk birimlerine gözaltı gibi talimatları verirken, görev ve yetki alanlarını gözetmek zorunda. Yani polisin görev alanında, jandarmadan gözaltı yapmasını isteyemeyecek. 25 Aralık'ta İstanbul'daki yolsuzluk soruşturmasında savcıların polisin gözaltı talimatlarını yerine getirmemesi üzerine jandarmaya başvurduğu iddia edilmişti.

Al Jazeera Türk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/adl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0