Görüş Bildir
Haberler
‘Adaylardan Biri Gülen Hareketinin Siyasi Figürü, Herkes Aklını Başına Alsın’

‘Adaylardan Biri Gülen Hareketinin Siyasi Figürü, Herkes Aklını Başına Alsın’

ATKN
01.12.2015 - 11:43

Partisindeki muhaliflerle ilgili konuşan MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli, 'Bazıları MHP'yi CHP'leştirme gibi kötü bir alışkanlığı partimizde de yaşatmak istemektedir. Bunların içerisinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz; Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona, ne bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde dün güvenoyu alan 64. Hükümet ve Rusya ile uçak krizi vardı. 

Bahçeli, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin soruları üzerine MHP'de genel başkan adayı olmak isteyen muhalifler hakkında konuştu:

'Bunların içerisinde birisi vardır ki, Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir'

“Olağanüstü kongre talepleri MHP'den bazı şahsiyetler tarafından dile getirilmektedir. Tüzüğe göre kongre toplamak için gayret göstereceklerdir. Bugüne kadar 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesi, zaten aday olma imkanı yoktur, çünkü ihraç edilmiştir ve davası Yargıtay'dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır. Öte yandan, bazıları ise gündeme gelmiştir ve MHP'yi CHP'lileştirme gibi kötü bir alışkanlığı partimizde de yaşatmak istemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunların içerisinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz; Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona, ne bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.

Meral Akşener, olağanüstü kurultay çağrısı yapmış ve adaylık sinyalini vermişti. Daha önce MHP'de adaylığını açıklayan isimler Sinan Oğan ve Koray Aydın olmuştu.

'Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmadı?'

'Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmadı?'

Bahçeli, grup toplantısında Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. Rusya ile uçak krizi hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye dış politikada bütün mevzilerini kaybetmektedir. Erdoğan ‘Kasıt yok’ derken, sahibinin sesini duymayan Davutoğlu, ‘Emri ben verdim’ demiştir. Rusya bölgedeki askeri kapasitesini artırarak yeni nüfuz alanları oluşturmak için faaliyettedir. Hava sahasını ihlâl eden Rusya’dır. Rusya Devlet Başkanı Putin, ateşe adeta benzinle gitmektedir. Türkiye’nin IŞİD’den petrol aldığını söylemiştir.

Rusya Federasyonu gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla Ortadoğu’ya konuşlanmayı amaçlamaktadır. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız ve art niyetlidir. Rusya’nın ekonomik yaptırımlara yönelmesi skandaldır. Türkmen Dağı’nda üzerlerine bomba bırakılan Bayırbucak Türkmenlerinin hak ve hukukunu ne yapacağız? Rusya’nın sınırlarımızda ne işi vardır? Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır?

Rusya’da Korkunç İvan çıkmıştır. Bizden korkak irade çıkmasına milletimiz müsaade etmeyecektir. Konu artık milli bir hâl almıştır. Rusya’nın Suriye’de büyük bir askeri operasyon planladığı anlaşılmıştır. Türkiye’yle Rusya arasındaki sürtüşmelerin tamiri, iki ülkenin komşuluk hukuku paralelinde sorunlarını çözmesi, en hâlisane beklentimizdir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Davutoğlu’nun demokrasi rezervi, Erdoğan’ın iki dudağının arasına bağlı'

'Davutoğlu’nun demokrasi rezervi, Erdoğan’ın iki dudağının arasına bağlı'

MHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştirdi:

“Türkiye kontrolsüzce tırmanan gerilimin, insafsızca kurgulanan iç ve dış kutuplaşmanın tesirindedir. Ne Erdoğan’ın, ne de Davutoğlu’nun ileri süreceği herhangi bir mazeret kalmamıştır. 64. Hükümet ile birlikte yandaş çevreler tekrar umutlanmıştır. Allâme damatlar, Türkiye’yi enerji cenneti yapmak için enerji bakanlığına oturtulmuşlardır.  

Biz Davutoğlu’ndan çok şey bekliyoruz. Rüşvete, yolsuzluğa, yoksulluğa, soyguna, soytarılığa itiraz eden yoktur. O zaman durmak yok, aynen yola devam etmelerini bekliyoruz. Saray’a daha da tutunmasını, Saray’dan hiç çıkmamasını istiyoruz. 

Davutoğlu’nun demokrasi rezervi, Erdoğan’ın iki dudağının arasına bağlıdır.”

Tahir Elçi'nin öldürülmesi: 'Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır'

Tahir Elçi'nin öldürülmesi: 'Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır'

Bahçeli, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili şunu söyledi:

28 Kasım günü Diyarbakır'da Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüştür 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Beyaz Toroslara davetiye çıkaran Davutoğlu olan biteni nasıl karşılamaktadır?

Al Jazeera ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
17
6
3
0
0
0