Görüş Bildir
Haberler
'Adalet Yürüyüşü' 2. Gününde: CHP İzmir Örgütü de Yarın Yola Çıkıyor

etiket 'Adalet Yürüyüşü' 2. Gününde: CHP İzmir Örgütü de Yarın Yola Çıkıyor

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine dün Ankara Güvenpark'tan, Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi'ne doğru 'Adalet Yürüyüşü' başlatan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugün sabah erken saatlerde yeniden yola koyuldu. Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesinde düzenlediği basın toplantısında MHP lideri Bahçelini'nin yürüyüşle ilgili eleştirilerine, 'Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz' diye yanıt verdi. Öte yandan CHP İzmir örgütü de yarın sabah yola çıkarak yürüyüşe destek verecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü bu sabah 08.00'de başladı.

Yürüyüş öncesi düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik arada bir eleştiri olmakla beraber genel tepkilerin son derece olumlu olduğunu söyledi.

"Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum"

"Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, CHP'nin yürüyüşünü samimi bulmadığına dair eleştirisi de sorulan Kılıçdaroğlu, 'Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar, sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken, yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken, yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz' diye yanıt verdi.

"Bugün 22 kilometre yürüyeceğiz"

"Bugün 22 kilometre yürüyeceğiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yürüyüşün ardından ilk gecenin nasıl geçtiği ve yorgun olup olmadığı sorulan CHP lideri şöyle konuştu: 

'Hiç yorgunluk hissetmiyoruz, dersek doğru değil. Gerçekçi olmak lazım; ama yorulduk, diye ah vah edecek halimiz yok. Son derece dinamik, yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. İnsanlar eğlendi. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz. Dün dinlenmeden, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün belli etaplar dinlenmeyle geçirilecek sonra asıl yere ulaşılacak. Toplam yürüyeceğimiz kilometre, 22 olacak. Bugün 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşe değişik illerden güzergah üzerinde katılım da olacak'

Basın toplantısının ardından yürüyüşe geçildi

25 günde 428 kilometre yol gidilecek

25 günde 428 kilometre yol gidilecek

Kılıçdaroğlu, 'Ortalama günde 18 - 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. 

CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek. Yürüyüşün 25 günde tamamlanması bekleniyor.

Farklı siyasal kesimlerden katılım var

Farklı siyasal kesimlerden katılım var

Dünkü yürüyüşe farklı siyasal kesimlerden katılım vardı. 

Dün, 'Adalet Yürüyüşü'nde CHP liderine Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. 

Ayrıca AK Parti kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Adalet Yürüyüşü'nün bugün Kahramankazan girişindeki bir fabrikada sona ermesi bekleniyor.

'Adalet Yürüyüşü'nün bugün Kahramankazan girişindeki bir fabrikada sona ermesi bekleniyor.

Bir 'Adalet Yürüyüşü' de İzmir'den başlayacak

Bir 'Adalet Yürüyüşü' de İzmir'den başlayacak

CHP İzmir örgütü de 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek.

Yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşulacak şekilde ayarlandı. İzmir'den başlayacak yürüyüş; Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Gebze ile sürecek ve orada Genel Başkan ile buluşulup İstanbul'a doğru birlikte yürünecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
698
267
236
136
106
34
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Siyaset adına bildiği tek şey Yürümek ve gaf yapmak :D

Delidumrul Mani

beyin ilerlemedikten sonra ayaklar yuruse ne olacak?..

Pasif Kullanıcı

ne beklerdim biliyor musunuz. ve yıllardır ne bekliyorum. şu salak liderlerini ve çervresindeki zerzavatları şutlayıp, kendilerine yakışan aklı başında bir l... Devamını Gör