Görüş Bildir
Haberler
'Aceleci Karar Doğru Değil Ama İdam Talebini Gözardı Edemeyiz'

'Aceleci Karar Doğru Değil Ama İdam Talebini Gözardı Edemeyiz'

ATKN
18.07.2016 - 11:53 Son Güncelleme: 18.07.2016 - 15:49

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, darbe girişiminin başladığı andan itibaren kendileriyle irtibata geçerek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden CHP, MHP ve HDP liderlerine teşekkür etti. Tüm medya kuruluşlarına da teşekkür eden Yıldırım ayrıca 'Tanklara rağmen meydanlardan ayrılmayan aziz milletimize minnettarız' dedi.

Yıldırım,  idamın görüşülebileceğinin sinyalini verdi ve ekledi: 'Düşünülür, konuşulur. Peşinen reddetmeyiz, peşinen de kabul etmemiz şu aşamada çok sağlıklı sonuçlar vermez.'

Yıldırım bilançoya ilişkin rakamları da açıkladı: '208 tespit edilen şehidimiz var. Bunların 60’ı polis, 3 tanesi asker, 145 tanesi de sivil kahraman şehitlerimizdir. 1091 yaralımız var. Gözaltına alınan şahıs sayısı 7543. Bunlardan 100’ü polis, 6038 tane çeşitli rütbelerde asker. 755 hakim-savcı, 650 tane de sivil. Gözaltılardan tutuklamaya dönüşen şuan 316. Darbecilerden ölü ele geçirilen sayısı 24, yaralı 50. Gözaltında işlemleri devam eden 7271'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saat 09.15'te başladı.

Toplantının ardından Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

'Gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı tüm siyasi parti liderlerimize ve onların taraftarlarına teşekkür ediyorum'

'Gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı tüm siyasi parti liderlerimize ve onların taraftarlarına teşekkür ediyorum'

Teşekkür etmemiz gereken birçok kişi ve kurum var. Her şeyden önce bu olay kamuoyuna mal olduğu andan itibaren bizimle temasa geçen CHP, MHP, HDP yöneticileri, bunun başka bir şey olduğunu, burada parti hesabı asla yapılamayacağını alçakla girişimin karşısında olduklarını ve bize her trlü desteği vermek konusunda hazır olduklarını ifade ettiler. Biz de teşekkür ettik ve kendilerinden, herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını istedik. Kabul ettiler. Bundan dolayı gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı tüm siyasi parti liderlerimize, onların taraftarlarına ve liderlerine milletim adına teşkekür ediyorum.

'Türkiye Cumhuriyeti değerlerine yakışır yayınları için tüm medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz'

'Türkiye Cumhuriyeti değerlerine yakışır yayınları için tüm medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir başka teşekkürüm medya kuruluşlarınadır. Böyle olağanüstü bir durumda Türkiye’ye yakışır bir yayın anlayışıyla, darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunun Türkiye’nin geleceğine darbe girişimi olduğu tezinden hareketle, çok mili bir duruş gösterdiler. İstisnasız tüm basın, yayın medya kuruluşları… Hepsine milletimiz adına teşekkür ediyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarımız, görüş-düşünce farkı ortaya koymadan yollara düştüler, meydanlara indiler, onlara çok teşekkür ediyorum. Kol kola oldular.

Bir fotoğraf gördüm, o fotoğraf gözümden damlaların düşmesine sebep olan fotoğraftır…

Bir fotoğraf gördüm, o fotoğraf gözümden damlaların düşmesine sebep olan fotoğraftır…

Yıldırım'ın bahsettiği fotoğraf

'Milletimizin başı sağolsun'

Darbe girişimini çökertme mücadelesinde hayatını ortaya koyan sivil, polis şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yaralananlara acil şifalar diliyorum.

'Özellikle istirham ediyorum: Bu canilerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizi aynı tutmayın'

'Özellikle istirham ediyorum: Bu canilerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizi aynı tutmayın'

Ayrıca, bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Her ne kadar, bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya kalkışanların TSK’nın vatanını, milletini, bayrağını seven subay, astsubay ve mensuplarıyla zerre alakası yoktur. Bunlar asker elbisesi içerisine girmiş, eli kanlı canilerdir, terör örgütünün mensuplarıdır. Onun için, değerlendirmeleri yaparken aziz milletimden hükümetimiz olarak talebim şudur: Lütfen, bu canilerle TSK’mızı aynı tutmayın. TSK’mız ülkemizin göz bebeğidir, bölücülükte mücadelede, emniyet-silahlı kuvvetlerimiz büyük bir mücadele vermektedir. Dolayısıyla bu hain girişimde bulunanların asla ve asla silahlı kuvvetleri temsil edemeyeceğini ve bu hususu değerlendirirken, askerimize onların itibarına zarar verecek kurumsal yapısını yıpratacak hareketlerden vatandaşlarımız lütfen uzak olsunlar. Özellikle isdirham ediyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir büyük teşekkür de yargı camiasına'

'Bir büyük teşekkür de yargı camiasına'

Bir büyük teşekkür de yargı camiasına. İlk andan itibaren önderlik eden, teşvik edenleri, sevk edenleri teker teker Türk adaleti savcıları marifetiyle almış. Bu konuyla ilgili rakamları, detayları daha sonra vereceğim ve Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, rütbe makam gözetmeksizin yıldızlarına apoletlerine bakmaksızın gereğini yapmıştır. 

İçişleri, Adalet Bakanlığı'nın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum.

'Dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki, bunu görecekler'

Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Tanklara rağmen meydanlardan ayrılmayan miletimize minnettarız.

Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki, dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki, bunu görecekler. Eğer bu hesapları görmezsek, bize bu dünyada da öbür dünyada da rahatlık yok. Milletimize karşı en ulvi görevimizdir.  Bunu yaparken kanun içerisinde hareket edeceğiz, hırsla hareket etmeyeceğiz. Adalet herkese lazım. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının da ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket ederek hsabını soracağız.

Şu konuda da vatandaşlarımız bilgilendirmek isterim: Finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Darbe bastırılmıştır, hayat normale dönmüştür.

'Cevabını öyle bir vereceğiz ki dünya görecek'

12 yaşındaki torunum dedi ki 'Dede bunlar bizim askerimiz değil mi. Niye insanları öldürdü'. Buna cevap veremedim. Ama cevabı vereceğiz, öyle bir vereceğiz ki bütün dünya görecek.

'İdam' talebi: 'Vatandaşımızın bu talebini gözardı edemeyiz'

'İdamla ilgili sokaklarda tezahüratlar yapılıyor. Türkiye bir hukuk devleti, biz hukuk devleti olmakla beraber vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz.' diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

'Vatandaşlarımızın isteği bizim için emirdir ama şu olayın sıcaklığı, heyecanı içerisinde aceleci bir karar vermek doğru değildir. Ama vatandaşımızın bu talebini de gözardı edemeyiz. Etraflıca, Meclisimiz, düşünülür, konuşulur, bu bir anayasa değişikliği gerektiren husustur. Burada halkın kanaatine göre hareket ederiz. Peşinen reddetmeyiz, peşinen de kabul etmemiz şu aşamada çok sağlıklı sonuçlar vermez.'

'208 tespit edilen şehidimiz var'

'208 tespit edilen şehidimiz var'

Yıldırım bilançoya ilişkin rakamları da açıkladı: 

'208 tespit edilen şehidimiz var. Bunların 60’ı polis, 3 tanesi asker, 145 tanesi de sivil kahraman şehitlerimizdir. 1091 yaralımız var. Gözaltına alınan şahıs sayısı 7543. Bunlardan 100’ü polis, 6038 tane çeşitli rütbelerde asker. 755 hakim-savcı, 650 tane de sivil. Gözaltılardan tutuklamaya dönüşen şuan 316. Darbecilerden ölü ele geçirilen sayısı 24, yaralı 50. Gözaltında işlemleri devam eden 7271.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
84
71
11
10
10
1