Görüş Bildir
Haberler
'ABD ve Türkiye, Suriye Sınırının Kapatılmasını İstişare Edecek'

'ABD ve Türkiye, Suriye Sınırının Kapatılmasını İstişare Edecek'

Batuhan
02.12.2015 - 16:20

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'ABD ve Türkiye, Suriye-Türkiye sınırının kapatılması için hava ve kara güçlerinin nasıl işbirliği yapacağına dair istişarede bulunacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, NATO ülkelerinin DAEŞ ile mücadeleye askeri desteklerini hızlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

Kerry, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından basına yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'le mücadeleye değindi.

Toplantıda, ittifak üyelerinden, DAEŞ'e karşı mücadelede desteklerini hızlandırmalarını ve Irak ile Suriye'deki örgüt hedeflerini vurmada daha fazlasının yapılmasını istediğini kaydeden Kerry, 'NATO müttefikleri DAEŞ'le mücadeledeki desteklerini hızlandırmaya hazır' dedi. 

Kerry, hangi ülkenin nasıl bir katkı sağlayacağını açıklamazken, ittifak üyelerinin yeni planlarla gelebileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Paris'teki toplantıda Suriye sınırının güvenli hale getirilmesini görüştüklerini hatırlatan Kerry, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan (bu konuya) tamamen bağlı' dedi.

Kerry, bu noktada DAEŞ'e karşı sınırın geri kalanının kapatılmasını garanti altına almak için Türkiye'nin diğerleriyle koordinasyon halinde çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, 'ABD ve Türkiye, Suriye-Türkiye sınırının kapatılması için hava ve kara güçlerinin nasıl işbirliği yapacağına dair istişarede bulunacak' diye konuştu. 

İngiltere, DAEŞ'e karşı Irak'ta yürüttüğü hava saldırılarını Suriye'ye de genişletmeye hazırlanırken, Almanya da Suriye'de görev yapacak keşif uçakları, bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı için yaklaşık bin 200 askerin bölgeye gönderileceğini açıklamıştı. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0