Görüş Bildir
Haberler
‘ABD Topçu Birlikleri Musul'da İlk Defa IŞİD Hedeflerini Vurmaya Başladı’

‘ABD Topçu Birlikleri Musul'da İlk Defa IŞİD Hedeflerini Vurmaya Başladı’

ATKN
15.10.2016 - 23:17 Son Güncelleme: 16.10.2016 - 10:12

Irak'ta IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda konuşlanan ABD ordusuna bağlı topçu birliklerinin ilk defa IŞİD hedeflerini vurmaya başladığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Musul kent merkezindeki yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan Başika Cephesi'ndeki Peşmerge Komutanı Ömer Hüseyin, Anadolu Ajansı'na açıklamada, 'Başika'da konuşlanan ABD'li askerler, bölgeye geldikten sonra ilk defa DEAŞ hedeflerini obüs atışlarıyla vurdu.' ifadelerini kullandı.

ABD'ye ait topçu birliklerin kısa bir süre önce Başika Cephesi'nde kamp kurduğunu hatırlatan Hüseyin, 'ABD'li askerler, obüs atışlarıya kent merkezine yakın hedefleri vurmaya devam edecek.' dedi. 

Hüseyin, IŞİD hedeflerinin obüs atışlarıyla vurulmasından hemen sonra, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da militanların konuşlandığı bölgeleri bombaladığını söyledi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin bölgeyi bombalamasından sonra, IŞİD militanlarının uçakların görüş açısını kapatmak için lastik yakmaka başladığını aktaran Hüseyin, 'Kent çevresinde kazılan hendeklere doldurulan ham petrolü de yakmaya başladılar.' diye konuştu. 

Başika dağında konuşlanan ABD topçu birlikleri Musul kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor. 

Söz konusu bölgede 'Ninova Bekçileri'ni eğiten Türk askerleri de bulunuyor.

Doğan Haber Ajansı da, konuyla ilgili haberinde 'Irak Televizyonları Musul'un Erbil iline sınır olan Gökceli kolundan Musul'u kurtarma operasyonlarının başladığını bildirdi' ifadelerine yer verdi.

Başbakanlık kaynakları: 'Operasyonda şimdilik Türk güçleri yok'

Başbakanlık kaynakları: 'Operasyonda şimdilik Türk güçleri yok'

CNN Türk'te yer alan habere göre Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada ise, 'Mezhep savaşı uyarımızı ABD ciddiye aldı. Operasyonda Şii güçler yok. Operasyonda şimdilik Türk güçleri yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Musul'un kurtarılmasına yönelik topyekün saldırı henüz başlamadı'

'Musul'un kurtarılmasına yönelik topyekün saldırı henüz başlamadı'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Musul'un kurtarılmasına ilişkin operasyonun henüz topyekün başlamadığını belirtti.

Pentagon yetkilisi, Anadolu Ajansı'nın Musul’un örgütün elinden alınmasına yönelik askeri operasyonun başlayıp başlamadığına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, “Topyekün saldırı henüz başlamadı.” ifadesini kullandı.

Yetkili, operasyonun kısmen de olsa başlayıp başlamadığını ise “Bunu size teyit edemem.” şeklinde yanıtladı.

Öte yandan sosyal paylaşım platformlarında Musul operasyonunun başladığına dair birçok bilgi yer alıyordu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da söz konusu bilgilerin doğru olmadığını kaydetti.

CENTCOM’un AA’nın sorusu üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Musul operasyonuna ilişkin olduğu iddia edilen bir planın Twitter’da paylaşıldığını biliyoruz. İnternette ve sosyal medyada pek çok yanlış haberler var. Pek çok insan, Musul’un özgürleştirilmesinin nasıl ve ne zaman başlayacağını bildiğini sanıyor. Musul’un özgürleştirilmesi, Irak ordusunun bir planıdır ve Irak hükümetinin DEAŞ’ı kesin olarak yenmek için seçtiği bir zamanda başlayacak.”

Barzani 'hazırlıklar tamam' demişti

Barzani 'hazırlıklar tamam' demişti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bugün Musul'un kurtarılması için Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandığını, tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurmuştu. Barzani, peşmerge ile Irak ordusunun ortak bir harekat merkezi oluşturduğunu açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Operasyon başlamış bakalım. ışid aylardır bu taarruza karşı hazırlanıyordu, her yere tüneller falan kazıyorlardı. Bakalım neler olacak.

Pasif Kullanıcı

Zamaninda iraka giren amerika irakli kadin kizlara tecavuz etmis erkeklere iskence etmistir. Simdide takilmislar Amerikanin pesine devlet vaadi ile tutusuyor... Devamını Gör

Anti Emperyal

Bu söylediklerin hepsi asilsiz yalan ve orta dogu Amerika düsmani propagandalar ve sözde siz müttefigimiz olacak millet tarafindan bile inaniliyor. Halbuki ... Devamını Gör

kartacali

galaksi liderimiz olmasına rağmen bizi musul operasyonunda devre dışı bıraktılar. Musul bizim olacak nidaları atan geri zekalılar dünyadan o kadar bi haberle... Devamını Gör

Anti Emperyal

Bence buy orumu yazdigina pişman olacaksin. Aslinda Birlesik Devletler olarak Türkiyenin Musulda olmasini istemiyormus gibi duruyoruz ama öyle degil. Türk Si... Devamını Gör