Görüş Bildir
Haberler
'ABD, Rusya’yı Çatışma İçin Kışkırtıyor'

'ABD, Rusya’yı Çatışma İçin Kışkırtıyor'

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Ekonomik Analisti ve Yazarı Cristopher Martenson, ABD’nin Rusya’yı çatışma çıkması için kışkırttığını ifade etti.

Rus basınında yer alan habere göre Martenson şunları söyledi: “ABD Rusya’ya karşı ekonomik, mali, ticari ve siyasi savaş açıyor. Ayrıca Ukrayna’da ‘yabancı eller’ üzerinden Rusya’ya karşı geliyor. Ne ABD ne de Avrupa’da hiç kimse bunu neden yaptıklarını açıklayamıyor.

Şu ana kadar hiçbir analist ABD’nin Ukrayna’daki hayati değer taşıyan çıkarının ne olduğunu ve ne sebepten dolayı Rusya ile çatışma riskini artırmaya devam ettiğini açıklamadı.”

Martenson, ABD ve NATO’nun birçok kez Rusya’yı Donbass’a başta tank olmak üzere silah ve askeri teçhizat temin etmekle suçladığını, fakat şu ana kadar hiçbir kanıtın sunulmadığını da belirtti. 

Martenson şöyle devam etti:

“ABD’nin Aralık ayında ilki Rusya karşıtı diğeri ise Ukrayna’yı desteklemek adına iki belge onaylaması daha büyük endişe yaratıyor. Bunlar düşünmeden alınmış kararlar olup çok agresiftir. Tüm bunların dışında, Rusya ABD’nin baskısını hissederek kendisini batıdan uzaklaştırarak Çin, Türkiye ve Hindistan ile yakınlaşıyor. Durum gittikçe kötü bir hal alıyor, çatışmanın sonuçları çok trajik olabilir.” 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0