Görüş Bildir
Haberler
Bild: ‘AB Türkiye ile Anlaşamama İhtimalini Görüşüyor’

Bild: ‘AB Türkiye ile Anlaşamama İhtimalini Görüşüyor’

ATKN
09.05.2016 - 10:17 Son Güncelleme: 09.05.2016 - 12:24

Alman Bild gazetesi, Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasının iptal edilme ihtimali bulunduğunu ve alternatif çözümler görüşüldüğünü yazdı. Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan ise habere yalanlama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bild gazetesinde yer alan bir habere göre, Avrupa Birliği (AB) liderleri Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edilme ihtimali karşısında alternatif çözümleri görüşüyor. Gazetenin güvenilir kaynaklara dayanarak yayınladığı haberde, ‘Türkiye'nin sınırlarını yeniden mültecilerin Avrupa'ya geçişine açması durumunda Yunan adalarında mülteci kayıt merkezleri kurulmasının düşünüldüğü' belirtiliyor. 

Haberde öne sürülen diğer detaylar şöyle:

Bir bakanın gazeteye verdiği bilgilere göre, bu durumda mültecilerin kayıtları adalarda yapılacak ve adalara yapılan feribot seferleri kaldırılacak. Mülteciler adalardan ayrılamayacak ve iltica başvurusu ret edilenler ülkelerine geri gönderilecek.

Türkiye'ye yapılacak mali yardım Yunanistan'a verilebilir

Türkiye'ye yapılacak mali yardım Yunanistan'a verilebilir

Haberde devamla Türkiye'ye yapılan mali yardımın kesileceği ve bu paranın Yunanistan'a verileceği belirtiliyor. 

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partisi milletvekili ve dış politika sözcüsü Karl-Georg Wellmann, ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uymadığı takdirde anlaşmanın geçersiz olacağını' söyledi. Wellmann aynı gazeteye yaptığı açıklamada, “Her halükarda tedbirli olmak zorundayız. Avrupa Birliği'nin dış sınırları korunmalı, iltica işlemleri anakarada değil, adalarda yapılmalı ve kaçak göçmenler geri gönderilmeli' dedi.

Vize muafiyeti tehlikede mi?

Vize muafiyeti tehlikede mi?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği ülkeleri için uygulanan vize mecburiyetinin kaldırılmasını öngören ve geri kabul anlaşmasının önemli bir şartını oluşturan terörle mücadele yasasının değiştirilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert sözlerle eleştirilmişti.

'Anlaşmanın öngörüldüğü gibi uygulanacağından kuşku duymak için herhangi bir neden bulunmuyor'

'Anlaşmanın öngörüldüğü gibi uygulanacağından kuşku duymak için herhangi bir neden bulunmuyor'

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière

Almanya İçişleri Bakanlığı,Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının hükümsüz kalması ihtimaline karşı AB'nin 'alternatif' aradığına dair haberi yalanladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, mülteci politikasında Türkiye ile başlatılan iş birliğine güvenildiğini duyurdu. Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) basında çıkan bir haberle ilgili olarak görüşüne başvurduğu İçişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasına alternatif arandığına dair haberlerin asılsız olduğunu ve ‘anlaşmanın öngörüldüğü gibi uygulanacağından kuşku duymak için herhangi bir neden bulunmadığını' söyledi.

Bakanlık sözcüsü, “Almanya hükümeti de yükümlülüklerini yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Bu bakımdan alternatif çözüm düşünmeye gerek kalmıyor” dedi. 

AB Komisyonu AFP'ye basında çıkan haberlerin Komisyon tarafından yorumlanmayacağını bildirdi. Komisyon sözcüsü AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in ‘Türk hükümetiyle görüştük, Türk hükümeti söz verdi, bundan böyle de Türk hükümetiyle işbirliği yapacağız' şeklindeki açıklamasına atıfta bulundu.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
14
7
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Queen Rosie

Başlarım vizesine imzalamıycaktınız... Avrupa'ya yalakalık yapmak için, vize ve para yardımı için ülkeyi batırdınız be!

itsasin

daha çok kavga et , daha çok karanlığa göm.en son gömeceğin karanlık kendin olacaksın.