Görüş Bildir
Haberler
"8 Puanlık Farkı Kapatırız"

"8 Puanlık Farkı Kapatırız"

Fatih
14.01.2014 - 18:52

"8 Puanlık Farkı Kapatırız"

Galatasaray'ın yıldızı Fernando Muslera TRT Spor'un sorularını cevapladı.

Antalya'da TRT Spor'un sorularını cevaplayan Muslera ikinci yarı için umutlu konuştu.

8 puanlık farkın kapanabileceğini belirten Muslera, 'Herkes şunu bilmeli ki önümüzde uzun bir ikinci yarı var. Bu puan farkını kapatabilecek kaliteye ve imkana sahibiz.' dedi.

Muslera, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile oynanacak maçların ilkinin İstenbul'da olmasının avantaj olduğunu dile getirdi.

İşte Fernando Muslera'nın TRT'ye özel açıklamaları...

Antalya Kupası

Maçları kupa almak için oynarsınız. Bu kupayı aldığımız için çok mutluyum. Zorlu lig mücadelesi başlamadan önce Celtic, Ajax gibi Avrupa’nın önemli takımlarına karşı galip gelip kupa almak bizim için önemli tabi..

Mancini-Terim farkı

Her teknik direktörün futbola bakış açışı farklı olabiliyor. Her teknik direktörün kendine özgü bir tarzı var. Terim değerli bir hocaydı, Mancini de öyle. Eskiden de iyi çalışıyorduk. Şimdi de iyi çalışıyoruz.

Savunma hattında sürekli oyuncu değişimi defansı olumsuz etkiliyor mu?

Geçtiğimiz yıllarda da, bu yıl da bazı sakatlıklar yaşandı. Bundan dolayı bazı oyuncu değişiklikleri oldu. Bu bir takım için sıkıntı yaratabilir ama Galatasaray’ın çok deneyimli ve kaliteli oyuncuları var. Bu nedenle bundan dolayı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Defansta kimin olması Muslera'yı rahatlatıyor?

Hepsiyle oynamak beni rahatlatıyor. Galatasaray’da oynayan bir oyuncu iyidir zaten. İsim vermem doğru olmaz.

Ligde 8 puanlık fark nasıl oluştu?

Bu yıl bazı kilit maçları kaybettik. Puan farkı ondan açıldı. Futbol her türlü sonuca açık bir oyun.. Geçtiğimiz yıllarda hatırlarsınız biz açık puan farkıyla kazanmıştık. Bazen önemli maçları kaybedince, bu tip şeylerden dolayı puan farkı olabiliyor. Ama herkes şunu bilmeli ki önümüzde uzun bir ikinci yarı var. Bu puan farkını kapatabilecek kaliteye ve imkana sahibiz.

Şampiyonluk halinde GS’ın 4. yıldızı takacak olması motivasyon mu, gerginlik mi yaratıyor?

Kesinlikle motivasyon. Çünkü Galatasaray gibi önemli bir camiada 4. yıldızı takmak benim için en önemli motivasyonlardan bir tanesi. Ama kolay olmayacak. Fenerbahçe var, Beşiktaş var, Kasımpaşa, Eskişehir gibi iyi oynayan takımlar var. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Ama kesinlikle puan farkını kapatabiliriz.

Chelsea maçları hakkında ne düşünüyor?

Çok önemli maçlar olacaklar. Şampiyonlar Ligi maçları tüm futbolcuların rüyasıdır. Chelsea çok iyi bir takım ama biz de Avrupa’da iyi işler yapıyoruz. Bunu daha önceki yıllarda gösterdik. Chelsea maçlarını da avantaja çevirebiliriz.

İlk maçın İstanbul’da olması avantaj mı?

Benim için bir avantaj. Kendi sahasında alacağınız iyi bir sonuçtan sonra daha rahat gidersiniz deplasmana. O nedenle benim için bir avantaj. Ama her maç zor sonuçta.

Seyircinin Muslera’ya karşı tavrı

Galatasaray büyük bir camia. Böyle büyük bir camianın taraftarı ile aramızda iyi bir ilişki olması çok güzel. Hoşuma gidiyor. Diğer takım taraftarları da çok iyi davranıyor. Diğer takımların taraftarlarının olumlu yaklaşması insanı gururlandırıyor.

Uruguay’ın Dünya Kupası’ndaki şansı

Uruguay gibi küçük bir ülkenin böyle başarılar yakalaması çok önemli. İyi bir jenerasyon yakaladık. Kesinlikle favori olduğumuzu düşünüyorum. İyi işler yapmak için gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: TRTSpor

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın