Görüş Bildir
Haberler
'5 Milyon Asgari Ücretli Açlık Sınırının Altında Yaşamaya Mahkum Edildi'

'5 Milyon Asgari Ücretli Açlık Sınırının Altında Yaşamaya Mahkum Edildi'

ATKN
03.01.2015 - 18:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Bülent Yazıcı, 2015 yılı asgari fiyat artışının çalışanları memnun etmediğini belirterek, '2015 yılı asgari ücret zammı ile 5 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi.' dedi.

Asgari ücret zammı tepki toplamaya devam ediyor. Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Yazıcı, AKP hükümetinin, asgari ücretle çalışanları açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ettiğini ifade etti. Yazıcı, Asgari Ücret Tesbit Komisyonu'ndan, asgari ücretli çalışanları memnun edecek bir karar çıkmadığını ve bunun da hayal kırıklığına neden olduğunu dile getirdi.

Asgari ücretli sayısının 5 milyon olduğunu, bu rakamın aileleriyle birlikte 15 milyona ulaştığına dikkat çeken Yazıcı, şunları ifade etti: 'Hükümet, işveren temsilcileri ve işçi temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu kendileri çalıp kendileri oynamıştır. Asgari ücretliye 2015 yılı ilk dönemi için belirlenen rakam 949 TL'dir. İkinci altı ay için bin TL'dir. Türkiye’de yaklaşık 5 milyonun üzerinde asgari ücretli bulunmaktadır. Aileleri ile birlikte bu rakam 15 milyonu bulmaktadır. Bu kadar insan açlık sınırının altında yaşamını idame ettirmeye mahkûm edilmiştir. Türkiye’de açlık sınırı bin 400 TL, yoksulluk sınırı 4 bin TL'ye yaklaşmıştır. Asgari ücret ise bu rakamların çok altında kalmıştır. Türk işçisi aldığı asgari ücret ile ev geçindirmek, çocuk okutmak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak başarısını göstermektedir. Ancak AKP hükümeti Türk işçisini adeta kaderi ile baş başa bırakmış, açlığa mahkûm etmiştir. Açıklanan bu asgari ücreti kabul etmemiz mümkün değildir. Yapılan 58 TL'lik zamla asgari ücret her zaman olduğu gibi sefalet ücreti olmaya devam etmektedir.

Türkiye ekonomisinin büyüdüğü, milyonlarca emekçinin asgari ücreti söz konusu olduğunda unutulmakta ve ekonomiyle ilgili bütün parlak sözlerin üzerindeki yaldızlar dökülerek ‘ekonomimiz ancak bu kadarına yetiyor’ sözlerinin arkasına sığınılmaya çalışmaktadır. AKP hükümeti, milyarlarca liralık saray yapmaya gelince para var, sarayın ödeneğini yüzde yüz artırmaya gelince var ama yaklaşık 5 milyonun üzerinde çalışan söz konusu olunca para yok diyerek Türk işçisine verdiği değeri ortaya koymaktadır. Türkiye’de yaşanan bunca yolsuzluğa ve hırsızlığa rağmen emeğiyle geçinmekten başka çaresi olmayan milyonlarca insanımızın hayatını etkileyen asgari ücret ile ilgili açıklanan rakamlar hayal kırıklığı yaratmıştır. Türk işçisinin alın terinin karşılığını vermekten imtina eden hükümet, kendi lüksü ve saltanatı için halkın vergilerini kullanmaktan çekinmemektedir. Türk işçisinin her daim yanında olan ve mücadelesini bu temelde sürdüren Ülkücü İşçiler Derneği olarak biz bu haksızlığın karşısında susmayacak ve işçi kardeşlerimizin haklarının savunucusu olacağız.'

CİHAN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0