Görüş Bildir
Haberler
Hollande Açıkladı: Fransa'da 3 Ay Daha Olağanüstü Hâl

Hollande Açıkladı: Fransa'da 3 Ay Daha Olağanüstü Hâl

Batuhan
18.11.2015 - 15:35 Son Güncelleme: 18.11.2015 - 17:06

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün IŞİD terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonların ardından önemli açıklamalar yaptı. Hollande, cuma günü yaşanan Paris saldırılarının ardından ilân edilen olağanüstü hâl durumunu 3 ay daha uzatmak istediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin IŞİD terörü ile savaş halinde olduğunu söyledi.

Ortadoğu'da katliamlar yapan ve tüm dünyayı tehdit eden militanlara karşı geniş tabanlı bir koalisyon kurulmasını isteyen Hollande, Charles de Gaulle uçak gemisinin de Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı operasyonlara katılmak üzere yola çıktığını açıkladı.

Saldırıların gerçekleştiği geceden bu yana sınır kontrollerini artırdıklarını belirten Hollande 'Fransa sınırlarını korumaya yönelik ilave önlemler aldık. OHAL durumunun devamını önerdik. Tehdit olduğu sürece OHAL devam etmeli. 3 aya kadar OHAL'in uzatılması talebimiz oldu. Özgürlüklerin sınırlanması anlamına gelebilir ancak bizim hedefimiz özgürlükleri savunmaktır' dedi.

Hollande 'Bu önlemlerin net amaçları var: Terör unsurlarını hedef almak ve etkisiz hale getirmek, teröristlere fon sağlayacak unsurların önüne geçmek ve insan kaçakçılarının önüne geçeceğiz' ifadelerini kullandı.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0