Görüş Bildir
Haberler
TİB Kapatıldı

TİB Kapatıldı

ATKN
15.08.2016 - 17:19 Son Güncelleme: 15.08.2016 - 22:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 2 yeni Kanun Hükmünde Kararname'nin gündeme geldiğini söyledi. Kurtulmuş, yeni KHK'lar ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatılıp BTK'ya devredildiğini ve 2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde memur oldukları tespit edilenlerin devlet memuriyetinden ihraç edileceğini açıkladı. Ayrıca bir başka düzenlemeye göre, 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin SGK borçları silinecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantının ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

'FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecek'

'FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecek'

'2 KHK gündeme gelmiştir. Ana başlıklarını paylaşmak istiyorum:

670 sayılı KHK’da öncelikli olarak bazı bakanlık ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitiren kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste, KHK ile yürürlüğe girecek. Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir.

Bu KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır.

Kapatılan kurumların durumu

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır.

Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. 

Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

'2010 KPSS'de soruları çaldıkları tespit edilen memurlar ihraç edilecek'

'2010 KPSS'de soruları çaldıkları tespit edilen memurlar ihraç edilecek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir diğer düzenleme 2010 KPSS sınavı ile ilgilidir. 2010 KPSS sınavında soruları çaldıkları ve bu şekilde memur oldukları tespit edilenler devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler ise bulundukları sıfatı kullanmaya devam edecek, sorun olmayacak.

'15 Temmuz şehitleri ve gazilerimizin SGK borçları silinecek'

'15 Temmuz şehitleri ve gazilerimizin SGK borçları silinecek'

Bir başka düzenleme, 15 Temmuz şehitleri ve gazileriyle ilgilidir. Şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecek, buradan kaynaklanan bir takım aksaklıklar da ortadan kaldırılacaklardır.

Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin feshi meselesi de bu KHK ile gündeme gelmiş ve kararlaştırılmıştır.

Yine söz konusu bu kararname ile birlikte GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlğı’na devredilmesi bu KHK ile düzenlenmiş, orada çalışan sağlık personeliyle ilgili de detaylı düzenlemeler yapılmıştır.

'Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75'e çıkarıldı'

2006 sonrasında kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67'den 72'ye çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75'e çıkartıyoruz.'

'Pilot olup bir vesile ile ayrılanlar ve yeni pilotlarla ilgili düzenleme yapıldı'

'Pilot olup bir vesile ile ayrılanlar ve yeni pilotlarla ilgili düzenleme yapıldı'

671 nolu KHK:

TSK’nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemelerin gerçekleştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapılmış, yeni pilot alımı ya da eskiden pilot olup bir vesile ile ayrılmış olanların yeniden pilot olabilmesi ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'TİB kapatılmış, tüm yetkileri ve personeliyle BTK'ya devredilmiştir'

TİB’in kapatılması. TİB kapatılmış ve TİB’in tüm yetkileri, sorumlulukları, teknik tüm imkanları ve personeli BTK’ya devredilmiştir.

Özel Harekât Polislerinin istihdamı ile ilgili yeni düzenlemeler: 

Bir takım yeni Özel Harekât Polisi alınmasıyla ilgili yeni süreç yeni KHK ile açıklığa kavuşturulacak.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
48
33
24
12
11
6