Görüş Bildir
Haberler
"2007 Yılında Opare'ye Türk Takımları Gülüp Geçmişti"

"2007 Yılında Opare'ye Türk Takımları Gülüp Geçmişti"

Batuhan
22.01.2015 - 12:23

Beşiktaş'ın yeni Ganalı sağbek oyuncusu Daniel Opare için çok ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bir dönem Antalyaspor'da Genel Menajer olarak görev alan teknik direktör Tayfun Türkmen, 2007 yılında Opare'yi Türk takımlarına teklif ettiğini, 100 bin dolar bedelle menajerlerin Türk takımlarına önerdiğini, ancak o dönemde bu oyuncuya gülüp geçildiğini söyledi.

Beşiktaş'ın, Porta'dan sezon sonuna kadar kiraladığı Daniel Opare'nin 2007 yılında Türk takımlarına alınması için önerildiği ancak o dönemde bu oyuncunun yüzüne kimsenin bakmadığı ortaya çıktı. Beşiktaş’ın 2014 - 2015 sezonu sonuna kadar 312 bin 500 Euro garanti ve maç başına da 5 bin Euro ücret ödeyeceği Opare’nin satın alma opsiyonu da siyah beyazlı takımın elinde bulunuyor. Ganalı sağ bek oyuncunun satın alma opsiyonu olarak da 2,5 milyon Euro fiyat biçildiği kaydedildi.

Afrika'da birçok takımda görev alan ve 2007 yılında Gana'nın Wa All Star takımını çalıştırdığı dönemde Opare'yi Türk takımlarına önerdiğini söyleyen teknik adam Tayfun Türkmen, o dönemde kendisinin ciddiye alınmadığını ve gülüp geçildiğini vurguladı.

'OPARE’Yİ TEKLİF ETTİĞİMDE ALAY ETTİLER, GÜLÜP GEÇTİLER'

Başarılı sağ bek oyuncunun U17 Gana Milli Takımı’nda o yıllarda forma giydiğini kaydeden Tayfun Türkmen, “Daha sonra Türkiye’deki kulüplere burada iyi bir oyuncu olduğunu söyledim. Türkiye’ye kazandırılmasını istedim. Benim o zaman fiyatını bilme gibi bir şansım yoktu. Daha sonra bir iki kulüp sorduğunda fiyatı 100 bin dolar civarındaydı. Daha tanınmayan bir oyuncuydu. Hiç ilgilenen olmadı. Hatta bazı kulüplere söylediğimde daha önceki çalıştığım takımlara söylediğimde U17 milli takımından Türkiye’ye oyuncu alınamayacağını söylediler. Hatta alaycı bir şekilde gülüp geçtiler.' dedi.

Opare’nin daha sonra Real Madrid’e transfer olduğunu belirten teknik direktör Tayfun Türkmen, İspanyol devinin Ganalı oyuncunun gelişmesi ve daha iyi pişmesi için sağa sola kiraladığını ifade etti.

'GÖKHAN GÖNÜL DAHA BAŞARILI'

Daniel’in Beşiktaş’ta başarılı olacağına inandığını açıklayan Türkmen, sağ bek oyuncunun siyah beyazlı kulübe katkı sağlayacağını tahmin ettiğini ifade etti. Gençlerbirliği alt yapısından yetişen ve şuan Fenerbahçe’de ter döken Gökhan Gönül’ün de kendi oyuncusu olduğunu kaydeden Türkmen, 'Gençlerbirliği alt yapısında çalışırken Gökhan Gönül de benim talebemdi. Bu iki oyuncuyu karşılaştıracak olursam Gökhan Gönül, Daniel Opare’den 2 puan daha üstündedir. Daniel, Beşiktaş’ın sağ bek mevkiindeki boşluğu en iyi şekilde doldurabilecektir.' diye konuştu.

2008 yılında Real Madrid'in C Takımına transfer olan siyahi oyuncu, 2009 yılında Real Madrid'in 2. takımı olan Castilla'nın yolunu tuttu. Daha sonra yıldızının parlayacağı Standard Liege formasını giyen Opare, sezon başında da 3,5 milyon Euro karşılığında Portekiz devi Porto'ya transfer oldu. 24 yaşındaki oyuncu, Gana Milli Takımı'yla 2014 Dünya Kupası'nda da ter döktü.

Cihan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0