Görüş Bildir
Haberler
'17 Aralık' Savcıları Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

'17 Aralık' Savcıları Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Onedio Medya
11.08.2016 - 16:55

17 Aralık soruşturmasının savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, 17 Aralık'ın yolsuzluk soruşturması olmadığı, 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ulaşarak hükümeti devirme operasyonunun bir parçası olduğunu gösterdiği' de belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 553 sayfalık iddianamede, haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı olan ve meslekten ihraç edilen şüpheli Zekeriye Öz’ün eski İstanbul Başsavcıekili olduğu, 17 Aralık soruşturmasının savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in de savcı oldukları belirtildi.

Zekeriya Öz’e, "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile birlikte 12 ayrı suçlama yöneltildi

Zekeriya Öz’e, "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile birlikte 12 ayrı suçlama yöneltildi

İddianamede, 17 Aralık'ın bir yolsuzluk soruşturması olmadığı ifade edildi ve 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ulaşarak hükümeti devirme operasyonunun bir parçası olduğunu gösterdiği anlaşılmıştır' denildi.

'Hukuka aykırı yöntemlerle delil'

'Hukuka aykırı yöntemlerle delil'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şüpheli Mehmet Yüzgeç’in Memur Bürosu Suçları bölümünde görevli olduğu halde Özel Soruşturma Bürosu konusuna giren ve yasama dokunulmazlığı bulunan kişileri dinlediği hatırlatılan iddianamede, 'Adı geçen Cumhuriyet savcısı ve tahkikatta yer alan kolluk görevlilerinin temel amacının hükümeti yıkma gayesini gerçekleştirmek için, örgütsel bir yapı içinde ve hukuka aykırı yöntemler kullanılmak suretiyle delil oluşturmaya çalıştıkları belirlenmiştir” denildi.

Erdoğan iddianamede müşteki sıfatıyla yer aldı

Erdoğan iddianamede müşteki sıfatıyla yer aldı

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Beşir Atalay, Bülent Arınç, Ali Babacan, Taner Yıldız, Sadullah Ergin, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Zafer Çağlayan, Suat Kılıç, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer, Muammer Güler, Haydar Keskin, Barış Güler, Süleyman Aslan, İbrahim Bilgehan Taşdelen, Uğur Horata, Ahmet Özköse, Fatih Aysan, Müşir Deliduman ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu müşteki olarak yer aldı. 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gulsahalex

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. AYKUT KOCAMAN 2011