Görüş Bildir
Haberler
'15 Temmuz Marşı' Okul Zili Oldu

etiket '15 Temmuz Marşı' Okul Zili Oldu

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın talimatıyla, Marmaris'te bulunan tüm okullarda okul zili yerine '15 Temmuz Demokrasi Marşı' çalınmaya başlandı. Uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Aldoğan, 'Biz diyoruz ki söz konusu vatan, bayrak ve demokrasi olunca gözünü kırpmadan ölüme gidecek gençler yetiştirmek istiyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, geçen 12 Ekim'de öğretmenevinde okul müdürleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nda ulaşılması istenen hedefler, uluslararası proje çalışmaları, güvenlik önlemleri ve öğrencilerin başarısının artırılması için yapılması gerekenler görüşüldü.

 Aldoğan, toplantı sonunda Marmaris'te eğitim faaliyetlerini sürdüren okullarda, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' vurgusunun devam etmesini istedi, yıl boyunca da teneffüs zili olarak '15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın çalınması talimatını verdi. Bugün tüm okullarda ses düzenlemesi yapılarak öğle saatlerinden itibaren ders giriş, çıkışlarında '15 Temmuz Demokrasi Marşı' çalınmaya başlandı.

Aldoğan şunları söyledi:

"Öğretmenlerimiz, derslerde 15 Temmuz zaferinin önemini sürekli anlatıyorlar"

"Öğretmenlerimiz, derslerde 15 Temmuz zaferinin önemini sürekli anlatıyorlar"

'Bilindiği üzere 15 Temmuz gecesi aynı marşın ilk sözü gibi sıcak ve karanlık gece idi. Milli egemenliğimize, demokrasimize ve vatanımıza göz diken karanlık güçler darbe kalkışmasında bulundu. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güvenlik kuvvetlerimiz, halkımız, çocuk ve gençlerimiz el birliği ile darbe kalkışmasını büyük yürekle püskürttü. Türkiye Cumhuriyeti uğruna 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehit olan kardeşlerimiz oldu. 

Biz diyoruz ki söz konusu vatan, bayrak ve demokrasi olunca gözünü kırpmadan ölüme gidecek gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda milli ve insani sorumluluk gereği hem 15 Temmuz darbe kalkışmasını unutturmamak ve unutmamak hem de şehitlerimizi anmak için okul müdürlerimizle projemizi hayata geçirdik. 2016-2017 eğitim öğretim yılında tüm okullarımızda ders giriş ve çıkışlarında 15 Temmuz Demokrasi Marşı zil olarak çalınmasını 63 okul müdürümüzle ortak kararla aldık. Öğretmenlerimiz, derslerde 15 Temmuz zaferinin önemini sürekli anlatmaktadırlar. Öğrencilerimize vatan ve millet sevgisini aşılamak için bu gibi çeşitli projelerimizi hayata geçireceğiz. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.'

İlçedeki 63 okulu gezerek yerinde inceleme yaptı

İlçedeki 63 okulu gezerek yerinde inceleme yaptı

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulamanın Türkiye'de okullarda bir ilk olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, beraberindeki şube müdürleri ile ilçedeki toplam 13 bin öğrencinin eğitim gördüğü 63 okulu gezerek yerinde inceleme yaptı, öğrencilere marş hakkındaki görüşlerini sordu.

İhsan Mermerci Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Necla Bakırcı da, 'Gururluyum, mutluyum. Bu zil bize gurur veriyor' dedi. Aynı okulun 9'uncu sınıf öğrencisi Elif Bakan ise 'Çalan marş yüreğimi kabartıyor. Büyük gurur duyuyorum ve mutluyum' dedi. 

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
769
429
129
45
41
26
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tony Stark

Kabak tadı vermeye başladı artık sokacam 15 temmuzunuza mk andavalları

Tony Stark

Şimdiye kadar vatan uğruna ölen yüzlerce şehit neden unutuldu? Çünkü onlar sadece akp için değil VATAN uğruna öldüler.

Pasif Kullanıcı

Tamam da işin b*ku çıkmadı mı sizce?

Ahmet Kafa

Sen Daha Olayın Ciddiyetinin Farkında Değilsin Sanırım. Ülke Gidiyo Amk .Git Bi 12 Eylül 1980 Darbesini Bi Araştır ! Bak Bakalım Neler Olmuş.

meyus

iyiki bi darbe girişimi oldu amına koyim artık malzeme çıkarmadığınız bişey kalmaz destan da çıkarırsınız kendi kendinize, neymiş söz konusu vatan olduğunda ... Devamını Gör