Görüş Bildir
Haberler
'15 Temmuz Darbesi Farklı Grupların Müşterek Hareketi Olabilir'

'15 Temmuz Darbesi Farklı Grupların Müşterek Hareketi Olabilir'

Batuhan
13.08.2016 - 12:55

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 15 Temmuz darbe girişiminin motor gücünün FETÖ olduğunu belirterek, 'Ben bu işin farklı grupların müşterek hareketi olduğu ihtimali üzerinde duruyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN TÜRK'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin konuştu. Türkeş, 'Ben bu işin bir müşterek, farklı grupların müşterek hareketi olabilir ihtimali üzerinde duruyorum' dedi. Türkeş, darbe gecesi Marmaris'e giden ekibin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ailesini öldürerek bunun görüntülerini medyada yayınlamayı amaçlayan infaz ekibi olduğunu anlattı.

"Cumhurbaşkanını almaya giden ekip infaz ekibidir"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oteline saldıran ve yakalananların ifadelerinin yalan olduğunu söyleyerek, 'Cumhurbaşkanını almaya giden ekip infaz ekibidir' dedi. Türkeş, şunları söyledi: 'Sayın Cumhurbaşkanını belki de ailesiyle birlikte infaz edip, bunun görüntülerini medyaya yansıtıp, halkı sindirip, sonra da yüzsüz bir kuru bildiriyle, uyduruktan 'Yurtta Sulh Konseyi' diye ülke yönetimine el koyacaklardı.'

Darbeye katılan askerlerin suçlarını inkar etmelerini eleştiren Türkeş, 'Ben yokum, ben yokum' Aslanım biri bizi ihtilal yapmaya kalktı ya. Hanginiz yaptınız? Hiçbiriniz yapmadınız, hayal mi gördü bu millet o zaman' diye sordu.

Motor güç FETÖ'dür

Motor güç FETÖ'dür
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan darbenin Fethullah Gülen ekibiyle mi sınırlı olup olmadığına da bakılması gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Türkeş, 'Sizin başka kesimlerin de katıldığı yönünde şüpheniz var mı? yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

'Var. Bu ekip devleti ele geçirmek üzerine daha çok erkekler üzerine çalışır. Ablalar teşkilatı da ikincil hizmetlere bakar. Bir helikopter pilotu hanım var, bunlar taraflarına kazanmak için bununla uğraşmaz. Ben bu işin bir müşterek, farklı grupların müşterek hareketi olabilir ihtimali üzerinde duruyorum. Motor güç FETÖ'dür. Bunu hafifletmeyelim hiç. Motor güç, FETÖ ve ona bağlı üniformalı eşkiyalardır ama diğer unsurların da ona katkı sağladığı görülüyor.'

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
15
13
2
1
0
0