Görüş Bildir
Haberler
#10EkimiUnutma: Gar Katliamı'nın 5. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anılıyor

#10EkimiUnutma: Gar Katliamı'nın 5. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenler Anılıyor

5 yıl önce bugün Ankara Garı önünde ülke tarihinin en kanlı intihar saldırısı gerçeklemiş ve 103 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının kurbanları sosyal medyada #10EkimiUnutma ve #10EkimAnkaraKatliamı etiketleriyle yapılan paylaşımlarla anılıyor.

10 Ekim 2015'te ne olmuştu?

10 Ekim 2015'te ne olmuştu?

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMOBB ve HDP’nin de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin çağrısıyla Ankara Tren Garı önünde düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi mitingine düzenlenen saldırıda olay günü 100, daha sonra aldığı yaralar nedeniyle tedavi altındayken 3 kişi olmak üzere 103 kişinin hayatını kaybetti.

Yürüyüş henüz başlamadan saat 10 civarı kısa aralıklarla iki ayrı canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırı, Türkiye tarihinin en çok insanın hayatını kaybettiği intihar saldırısı oldu. Saldırının başkent Ankara’nın merkezinde gerçekleşmiş olması, istihbarat ve emniyetin saldırının önüne geçmek için yeterince önlem almadığı eleştirilerine yol açtı.

Resmi açıklamalarda IŞİD’in gerçekleştirdiği belirtilen saldırıdaki canlı bombalardan birinin ise, aynı yıl Suruç’ta düzenlenen intihar saldırısını düzenleyen canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu belirtiliyordu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın