Görüş Bildir
Haberler
'100 Bin Kişi Türkiye'ye Doğru Kaçıyor'

'100 Bin Kişi Türkiye'ye Doğru Kaçıyor'

Deniz Gök
18.04.2016 - 23:06 Son Güncelleme: 19.04.2016 - 11:44

Suriye'de zor durumdaki insanlara sağlık hizmeti sunan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, yeniden alevlenen çatışmalar nedeniyle Türkiye'nin yeni bir mülteci dalgası ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. Örgüt Avrupa Birliği ile Türkiye'ye de, yurtlarından kaçmak zorunda kalan insanların can güvenliği konusunda ortak hareket etmeleri için çağrıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki Azez kasabasına gelen Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını bildirdi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, binlerce sivilin IŞİD ve Kürtler tarafından kontrol edilen bölge ile Türkiye sınırı arasında sıkışıp kaldığı belirtildi.

Türkiye sınırına gelen Suriyeliler arasında, IŞİD tarafından mülteci kampları basılan yaklaşık 35 bin kişi de bulunuyor.

“Sığınabilecekleri güvenli bölge yok”

“Sığınabilecekleri güvenli bölge yok”

Açıklamada şiddetlenen çatışmaların bölgedeki bazı sağlık tesislerinin kapanmasına ve sağlık çalışanlarının bölgeden uzaklaşmasına neden olduğu da belirtiliyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Kuzey Azez bölgesindeki 52 yataklı hastanesinin ise, acil vakalara öncelik vermek üzere hala faaliyetlerini sürdürdüğü bildiriliyor.

“Bugün bir kez daha on binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını görüyoruz. Fakat ne yazık ki bu insanların sığınabileceği güvenli bir bölge yok. İnsanlar, kanlı ve acımasız bir savaşın tam ortasında sıkışıp kalmış durumda” diyen MSF Suriye Program Direktörü Muskilda Zancada, MSF’nin bölgedeki çalışmalarıyla ilgili olarak, “Sağlık ekiplerimiz bir süredir son derece zor şartlar altında çalışıyor. İnsani krizin ulaştığı boyutun ciddiyeti nedeniyle an itibarıyla acil tıbbi müdahalelere odaklanma kararı aldık.' dedi.

AB’nin sığınmacı politikasına eleştiri

AB’nin sığınmacı politikasına eleştiri
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği’nin Suriyeli mültecilere yönelik öncelikleriyle Kuzey Suriye’deki mevcut durum arasında “acımasız bir çelişki” bulunduğunu dile getiren MSF Ortadoğu Operasyon Yöneticisi Pablo Marco ise, “AB ülkelerinin Türkiye- Suriye sınırına yığılmış olan on binlerce insanın güvenliğini sağlamak yerine, Suriyeli mültecileri Türkiye’ye geri göndermeye odaklanması kabul edilemez” dedi.

Örgüt, Azez bölgesindeki afet durumuna yönelik insani bir çözüm geliştirme ve canını kurtarmak uğruna kaçmak zorunda kalan insanların can güvenliğini sağlama konusunda ortak hareket etmeleri için Avrupa Birliği ülkelerine ve Türkiye’ye çağrıda bulundu.

Türkiye'de 2 milyon 733 bin Suriyeli göçmen bulunuyor

Türkiye'de 2 milyon 733 bin Suriyeli göçmen bulunuyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 11 Mart'ta Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 2 milyon 733 bin 784 olduğunu açıklamıştı. Akdoğan bu sayının 282 bin kadarının 26 ayrı barınma merkezinde kaldığını söylemişti.

1 yıldır sadece ağır yaralılar kabul ediliyor

Türkiye, bir yıldan beri sadece ağır yaralı Suriyeliler ile özel izinli insani yardım için çalışan kişileri kabul ediyor.

Kilis Valisi: Suriye tarafında 10. kampı yapıyoruz

Kilis Valisi: Suriye tarafında 10. kampı yapıyoruz

Kilis Valisi Süleyman Tapsız geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, 93 bin nüfuslu Kilis'te yaklaşık 130 bin Suriyeli bulunduğunu açıklamış, son 3 yıldır da sığınmacılar için Suriye tarafında barınma kampları kurduklarını söylemişti.

Vali Tapsız, Türkiye'ye 2-3 kilometre uzaklıktaki bir alanda 470 dönümlük 10. kampın yapıldığını da belirtmişti.

Kaynak: MSF - Fotoğraflar: AFP/ Arşiv

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

YETER LAN YETER GELMEYİN !!! 6 MİLYON TANENİZ BURADA ZATEN !!! GİDİN DİĞER MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNİZE SIĞININ VEYA ORDUYA KATILIP SAVAŞIN !!! ZATEN BU ÜLKENİN %... Devamını Gör

kartacali

aslında çözümü basit arap sevicisi bir tayfa var ülkede onların her biri bir tane suriyeli alsın evinde baksın bu sorun çok rahat şekilde çözülür....ama adım... Devamını Gör

Tarik

Sadece çocukları alsınlar. Yetişkinler gidip savaşsınlar, bu ülke 14-15 yaşlarında çocukları şehit vererek kuruldu 30-40 yaşındaki koca adamlar savaşmaktan k... Devamını Gör