Görüş Bildir

Para Haberleri

Aklınız cebinizdeyse doğru yerdesiniz. Girişimcilik, piyasalar, yatırım tavsiyeleri, ekonomi ve daha pek çok parasal içerik burada! Unutmayın parayı yöneten her şeyi yönetir.

Popüler İçerikler

Yumurta Kapıya Dayanmadan Asla İş Yapamayan Erteleme Hastaları İçin 6 Çözüm Önerisi
“Erteleme zamanın hırsızıdır; yakasına yapışın.” –Charles DickensMuzdarip olan herkesin çok iyi bildiği gibi erteleme hastalığı (procrastination) feci bir bağımlılıktır. Erteleme hastaları bütün gün önlerinde duran işten kaçınıp, akşam yemeğinden önce rahatça bitecek şeyler için çoğunlukla sabahlamak zorunda kalır. İşi yapmadıkça katlanarak artan stres, beraberinde gelen anksiyete ve hatta en son artık tansiyonumuzun fırlaması da cabası.😰 Yine de bize bizden başkası derman olmaz diye düşündük; ve birbirimize telkin niteliğinde, sık kullanılan bahanelerin üstesinden gelmenize yardımcı olacak stratejileri listeledik.
Her Girişimci Ruhun İzlemesinde Sonsuz Faydalar Olan 10 Film
Bu galerinin Onedio'da her daim bayıldığımız film galerilerinden şöyle bir farkı var; bu filmler iş dünyasını ve ekonomik düzeni konu ediyor; hem de tüm detay ve incelikleriyle. Filmlerin hedef kitlesi de azimli girişimciler oluyor doğal olarak.Kısaca, iş dünyasını yansıtan filmlere 'girişimci' gözüyle bakıyoruz. KİGEM'in inovasyon, reklam, mentorluk, başarı hikayesi, pazarlama, tüketici davranışları, markalama, ürün tavsiyesi ve finans içerikli bu seçkisinden bol bol faydalanacağınızı düşünüyoruz.İyi seyirler!
İş Görüşmesinde Elini Kolunu Nereye Koyacağını Bilemeyenlere Uzmanlardan 15 İyi Tavsiye
O şahane CV'lerinizi daha da şahane birer önyazıyla taçlandırdınız. Başvurularınız tamam, mülakata da çağrıldınız; buraya kadar işler süper gitti. Peki bu noktadan sonra bilmeden hatalı kullandığımız vücut dili yüzünden her şeyi berbat mı edelim? Tabii ki hayır; imdadınıza yetişiyoruz! Başarılı bir mülakat geçirmek istiyorsanız emin olun her şey detaylarda yatıyor; ve eller o detayların oldukça önemli bir parçası. İşin kötüsü şu; ellerimizle asla yapmamamız gerekenler yapabileceklerimizden çok daha fazla 😕 Peki ne yapacağız bu elimizi kolumuzu, ona bakalım.
Ders Niteliğindeki 12 Maddeyle Girişimcilikte 'İlk Yılı Atlatmak'
Girişimciliğin ilk yılı daima en zorudur. Gerginliğiniz had safhada, adrenalin pompalar vaziyette kafeine abanırken hayatınızı değiştirecek pek çok kararı arka arkaya almanız gerekir. Yalnız hissedersiniz. Aslına bakarsanız girişimcilik yalnızca kendini cezalandırmaya meyilli olan insanların işidir!Peki girişimcilikte ilk yılı tereyağından kıl çeker gibi atlatmak mümkün mü? Elbette değil. Çokça tökezleyecek ve yara bere içinde kalacaksınız; öncelikle bunu kabullenin. Fakat ilk yılı atlattıktan sonra başarı artık hiç de o kadar uzakta olmayacak, emin olabilirsiniz.Girişimci yazar Neil Pattel'in 21 yaşındayken kurduğu şirketinden aldığı derslerin ışığında verdiği bu öğütler, girişimcilikteki ilk yılınızı atlatabilmenizde kuşkusuz çok faydalı olacak:
'Benim Aklıma Hiç Böyle Şeyler Gelmiyor': 18 Adımda İyi Bir İş Fikri Bulmak
Girişimciliği tanımlarken yaratıcılık, risk, yenilik gibi terimler kullanıyoruz. Aslında yeni kurulan bir işi girişimcilik olarak tanımlayabilmek için esas olan, yeni bir fikrin olması. Girişimci diye tanımladığımız kişilere gösterilen övgülerin başında genellikle ne kadar güzel, yaratıcı bir fikir buldukları geliyor. Yani işin özünde hep bir fikir geliştirme var. “Benim aklıma hiç böyle fikirler gelmiyor “ diyenlerden misiniz? Buyrun 18 maddelik önerilere:
Her Girişimci Yöneticinin İstisnasız Okumak İsteyeceği 25 Müthiş Kitap
Öğrenmenin yaşı yok: İster henüz başlamış, ister tekrar tekrar denemiş, ister epey yol almış (hatta belki de halen planlama evresinde) olun, çoğunlukla düşe kalka ilerlersiniz. Dolayısıyla girişimci yöneticiliğin her aşamasında, daima 'o yollardan geçmiş' birilerinin yaşadıklarından ve tavsiyelerinden faydalanılabilir.Bazılarının Türkçe çevirisi bulunmasa da, dünya çapında büyük ses getirerek kapışılmış 25 çok iyi kitabı sizin için derledik. Kesinlikle kütüphanenizde olmalarında fayda var; iyi okumalar!
Eksikleri Tamamlıyoruz: Canavar Gibi Bir LinkedIn Profili Yaratmanız İçin 24 Mühim İpucu
İş yaşamında yeni kariyer fırsatları, yurt dışına açılma olanakları, iyi ve sürdürülebilir ilişkiler kurma, marka tanıtımı, iş geliştirme, kişisel pazarlama, networking vb konularda dünyanın çabasını gösterdiğimiz halde; çoğu profesyonel, tüm bunları çok kolaylaştıran LinkedIn'i nasıl etkili kullanacağını bilemiyor. İşte size dört dörtlük bir profil için 24 iyi öneri:
Sadece Üretken Bir Beyne Sahip Olan İnsanların Bilip Uyguladığı 16 Basit Prensip
Aralarında 7 milyarder, 13 olimpiyat şampiyonu, 20 sınıf birincisi öğrenci ve 200'den fazla başarılı girişimcinin olduğu olağanüstü üretken insanlarla yapılan görüşmelerde, son derece basit ve açık uçlu bir soru soruluyor: Üretkenliğinizin bir numaralı sırrı nedir? Verilen cevapların analiz edilip damıtılmasıyla ortaya çıkan 16 prensibi sizin için listeledik.
Dünyanın En Müthiş Beyinlerinden Bill Gates'in Her Biri Aforizma Niteliğinde 22 Sözü
Gates muazzam servetini, bilgisayar yazılımı konusunda tüm rakiplerini ezip geçen Microsoft'u kurarak yaptı. Ancak son yıllarda en büyük girişimi, karısıyla beraber 2000 yılında bulaşıcı hastalıklar ve açlığın kökünü kurutmak amacıyla kurduğu Bill & Melinda Gates Fakfı.Dünyanın en müthiş beyinlerinden biri bugüne nasıl geldi? Bill Gates'in 20 yıllık söyleşilerini tarayarak, bir bilgisayar kurdunun yazılım devine dönüşmesini; tarih yazmasını gözler önüne seren sözlerini derledik.