Görüş Bildir
Nobel Ödüllü Fransız Virolog da 'Laboratuvarda Üretildi' Dedi: ABD ve Çin Arasında 'Koronavirüsü Kim Çıkardı' Kavgası
ABD'de yeni tip koronavirüsün asıl kaynağının Çin'in Vuhan şehrindeki bir laboratuvar olabileceğine dair inanç giderek artıyor. Trump yönetimi, iddiaları göz ardı etmediklerini belirtirken ABD medyasında çıkan haberlerde de konu sıkça işleniyor. İstihbarat ve ulusal güvenlik kurumlarının da iddiaları araştırdığı şeklinde haberler yapılıyor. Çin ise ABD'yi pandemiyle mücadeledeki yanlış adımlarının üzerini kapamak için konuyu başka yöne çekmeye ve kafa karıştırmaya çalışmakla suçluyor.
Reklam
Prof. Dr. Ercüment Ovalı: 'Dornaz Alfa İlacını Biz Bulmadık'
Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dün 'Dornaz Alfa' ilacıyla ilgili olarak yaptığı paylaşımın yanlış yorumlandığını söyledi. Herhangi bir ilaç bulmadıklarını kaydeden Ovalı, 'Biz bir ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.' dedi. Söz konusu ilacın klinik araştırma talebinin de ilgili kuruluşa iletildiğini söyleyen Ovalı, 'Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir.' dedi.
Reklam
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Koronavirüs İlacı Paylaşımı: 'Dornaz Alfa' İnsanların Hayatını Kurtarabilir, Acilen Klinik Testlere Alınmalı'
etiket
Dünya genelinde koronavirüse karşı etkili ilaç araştırmaları devam ederken bu alanda çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan bir açıklama geldi. Ovalı '1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir.' diyerek o ilacın ismini verdi ve klinik testlerinin acilen başlaması gerektiğini söyledi. Ovalı'nın açıklamaları bazı bilim insanlarının 'umut tacirliği' ve 'popülizm' eleştirisi yapmasına neden oldu. 
Reklam
Türkiye'de Plazma Tedavisi Uygulanan 2 Hastanın Testi Negatife Döndü
Antalya ve Malatya'da plazma tedavisi uygulanan 2 hastanın testlerinin negatife döndüğü açıklandı. 'Umut vadeden bir tedavi' yorumunda bulunan uzmanlar, iyileşen hastalardan plazma bağışı yapmalarını istiyor. Plazma tedavisinin yoğun bakımlardaki yığılmayı önleyebileceği, ölüm oranlarını da düşürebileceği belirtiliyor. 
Koronavirüse Karşı Aşı ve İlaç Çalışmaları Ne Aşamada?
Koronavirüs gibi bulaşı riski yüksek virüslere karşı aşı geliştirmenin 'birkaç ay içerisinde mümkün olduğuna' ilişkin açıklamaların 'gerçekçi olmadığını' belirten Doç. Dr. Urartu Şeker, tüm bilimsel aşamalardan geçerek seri üretime hazır hale gelen bir aşıyı geliştirmenin en az bir yıl süreceğini söyledi.
Reklam
Reklam
Reklam